Dit zijn de voordelen van jouw elektrische fiets!

Tegenwoordig heeft jouw sociale kring het allemaal over elektrische fietsen en hoe geweldig ze wel niet zijn. Je bent zelf natuurlijk ook nieuwsgierig geworden, dus na een aantal proefritjes op verschillende modellen te maken heb je er zelf ook eentje aangeschaft. Na een paar dagen besef je dat dit één van de beste keuzes is die je ooit hebt gemaakt. Maar vergeet niet om jouw elektrische fiets te verzekeren voordat je deze gaat gebruiken. Wist je trouwens dat elektrisch fietsen ontzettend veel voordelen heeft? In deze blog hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Het is een praktische fiets

Wij als Nederlanders zijn het gewend om praktisch te zijn. Net als dat wij zijn, zijn elektrische fietsen ook erg praktisch, waardoor ze ontzettend populair zijn in Nederland. Met een elektrische fiets kun je namelijk lange afstanden fietsen zonder veel inspanning te leveren, je kan de files ermee ontkomen, in een drukke stand ben je makkelijk vervoerbaar zonder parkeerproblemen en je kan de fiets meenemen in het ov.

Het is beter voor het milieu

Ondanks dat er elektriciteit wordt gebruikt om de accu op te laden, is een elektrische fiets ontzettend milieubewust als deze vergeleken wordt met andere vervoersmiddelen die door stroom worden aangedreven. Een elektrische fiets produceert bijvoorbeeld minder dan 2 procent van wat een auto aan CO2 uitstoot. Als jouw werk dichtbij huis is, kun je makkelijk de auto of scooter vervangen voor jouw elektrische fiets. Zo vervuil je het milieu een stuk minder en bespaar je jezelf geld op de hoge benzinekosten! Misschien heb je zelfs al de mogelijkheid om je fiets accu op te laden met je eigen zonnepanelen. Dat is helemaal top!

Het kost wat, maar dan heb je ook wat

Helaas hebben elektrische fietsen een hoger prijskaartje dan normale fietsen. Maar tegenwoordig zijn er meerdere modellen verkrijgbaar met een betaalbaar prijsklasse. Ook als je een elektrische fiets met een auto vergelijkt, is deze op een aantal fronten betaalbaarder dan bijvoorbeeld een auto. Zo hoef je met een elektrische fiets geen wegenbelasting te betalen, hoef je nergens parkeergeld te betalen, is het onderhoud van een fiets goedkoper en zijn de verbruikskosten een stuk lager als je het vergelijkt met benzinekosten.

Het is goed voor de gezondheid

Met een elektrische fiets kun je het langer volhouden om lange afstanden te fietsen. Dit kun je in jouw voordeel gebruiken om actiever te worden en misschien zelfs als opstapje gebruiken om weer te gaan sporten. Ga lekker op zondag middag met partnerlief een dagje door de Veluwe op pad met de elektrische fietsen. Er zijn ontzettend veel mooie fietsroutes gemaakt om een dagje een frisse neus op te halen. Hartstikke goed voor de gezondheid!

Ben je trouwens nog op zoek naar een fietsverzekeraar? Met een fietsverzekering van InShared bijvoorbeeld ben je verzekerd tegen diefstal en schade met een allriskverzekering.

Terug naar Lifestyle