Thuis sporten: Welke voordelen levert het jou?

Niets is gemakkelijker dan lekker thuis sporten. Je hoeft niet, de fitness spullen die je gebruikt, te delen met anderen en je hoeft niet te wachten tot de fitnessapparaten beschikbaar zijn. Je kunt thuis sporten met je eigen lichaamsgewicht, maar wanneer je gebruik wilt maken van fitnessapparaten, heb je ook genoeg mogelijkheden. Van het volgen van een trainingsprogramma waarvan je de intensiteit kunt aanpassen, tot een full body workout op één fitnessapparaat. Ben jij al benieuwd naar de fitnessapparaten waarmee je thuis perfect uit de voeten kunt?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hét fitnessapparaat voor thuis te sporten

Wanneer je op zoek bent naar fitnessapparaten voor thuis, mag de crosstrainer niet vergeten worden.  Met de crosstrainer maak je gebruik van low impact trainingen. Dit wilt zeggen dat jouw gewrichten zo weinig mogelijk stoten hoeven op te vangen waardoor ze niet onnodig belast worden.
Er zijn verschillende soorten crosstrainers: rear driven crosstrainers en front driven crosstrainers. Bij de rear driven crosstrainers zijn de trainingen vaak intensiever maar is er ook meer belasting op de gewrichten. Bij de front driven crosstrainer is de beweging minder intensief maar worden jouw gewrichten minder belast. Wil jij deze crosstrainers vergelijken?

De perfecte full body workout!

Wanneer je op zoek bent naar een ander full body fitnessapparaat, is een roeitrainer een goed alternatief. Dit fitnessapparaat is één van de beste manieren om jouw lichaam te trainen en om calorieën te verbranden.
Er zijn verschillende roeitrainers waarvan jij gebruik kunt maken:

  • Hydraulische roeitrainer;
  • Magnetische roeitrainer;
  • Luchtweerstand roeitrainer;
  • Water roeitrainer.

Elke roeitrainer heeft zijn voor- en nadelen. De voor- en nadelen van de verschillende varianten van de roeitrainer vind je hier!

Voordelen van thuis sporten

Naast de maandelijkse kosten die je kunt besparen, brengt thuis sporten ook een hoop gemak met zich mee. Zo hoef je niet te wachten tot de apparaten die je wilt gebruiken vrij komen en heb je geen last van de drukte in de sportschool.

Wanneer de drempel om te gaan sporten kleiner wordt, is het ook veel gemakkelijker om jouw sportieve doelen vol te houden. Zo wordt je niet tegengehouden door slecht weer wanneer je thuis kunt sporten en hoef je niet bang te zijn dat mensen jouw beoordelen op de manier hoe je sport.
Als laatste, bespaar je jezelf veel tijd doordat je niet steeds naar de sportschool hoeft af te reizen. Deze tijd kun je natuurlijk toevoegen aan jouw training of deze kun je gebruiken om, tussen oefeningen door, meer rust te nemen.

Conclusie

Ben jij er al uit? Je bent er achter gekomen dat er verschillende mogelijkheden zijn om jouw fysieke gezondheid te verbeteren zonder je huis te verlaten. Perfecte apparaten om een full body workout te doen in je eigen huis zijn de crosstrainer en de roeitrainer. Beide zijn erg geschikt om je hele lichaam te trainen, echter zijn er wel verschillen in de varianten die mogelijk zijn op deze fitnessapparaten. Zo kun je er voor kiezen om de intensiteit te verhogen of om juist minder intensief te sporten waardoor je minder belasting krijgt op je gewrichten.  

Terug naar Sport