Het juiste moment om in zonnepanelen te stappen!

Bij een investering wordt er altijd zorgvuldig omgegaan in waar je investeert. Bij zonnepanelen is dit ook het geval en zul je hoogstwaarschijnlijk kijken naar de drie basisfactoren. Dat zijn de aanschafprijs, rendement en levensduur. Waarom zijn dit eigenlijk belangrijke factoren en waarom is het nu de tijd van instappen? Dat kun je lezen in de onderstaande blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Een voordelige aanschafprijs

Het is voor ieder persoon belangrijk dat je niet teveel betaald voor een investering en dat geldt ook voor het kopen van zonnepanelen. De prijs is voornamelijk afhankelijk van diverse factoren, zoals merk, materiaal, kWp, kWh en de installatie. Ondanks dat de kwaliteit van de zonnepanelen gestegen is, valt het op dat aanschafprijs dat nog niet heeft gedaan. Op basis van de prijs-kwaliteitverhouding kunnen we zeggen dat het nu gunstig is om zonnepanelen aan te schaffen. Er gaan daarnaast ook speculaties rond dat de prijs over een tijdje drastisch gaan stijgen door de economie en duurdere materiaalkosten. Kies nu voor het opwekken van eigen stroom tegen een rendabele prijs, dan wachten op nog een lagere prijs die in het ergste geval flink gaat stijgen.

Rendement van zonnepanelen

Het rendement geeft aan hoeveel winst je maakt op de opgewekte stroom. Dit zal in de komende jaren weinig verschil gaan uitmaken, maar wel interessant om te weten. In Nederland ligt het rendement tussen de 4 en 6 procent. In dit geval wordt het rendement van zonnepanelen een stuk aantrekkelijker gemaakt doordat panelen een lange levensduur hebben en daarom raden wij ook aan om in ieder geval een overweging te maken om zonnepanelen te plaatsen. Naast dat het financieel relatief aantrekkelijk is, is het ook goed voor het milieu.

Levensduur

Tijdens de ontwikkeling van zonnepanelen is er veel aandacht besteed aan het verbeteren van de levensduur. Door de levensduur te verbeteren zijn zonnepanelen relatief aantrekkelijk geworden. Er zijn zelfs panelen die langer dan 40 jaar mee kunnen gaan. Doorgaans ligt de levensduur tussen de 20 en 25 jaar. Het voordeel van de verhoogde kwaliteit in combinatie met de aankoopprijs is het sneller terugverdienen van je investering. Je kunt namelijk langer profiteren van de zonnepanelen en hierdoor kun je langer winst maken op je investering. Dit maakt het dus aantrekkelijk om nu zonnepanelen te plaatsen.

Terug naar Huis & tuin