Hoeveel tijd besteed jij aan jouw auto?

Een auto is makkelijk om jezelf te kunnen verplaatsen naar verschillende plaatsen. Besteed je veel tijd in de auto? Dan is het verstandig om aandacht te besteden aan het onderhoud van de auto. Na iedere 15.000 kilometer is het verstandig om een kleine beurt aan de auto te laten doen. Heb je meer kilometers gereden? Na iedere 30.000 kilometer is het tijd voor een grote beurt. Op deze manier zorg je ervoor dat je auto lang meegaat. Het is daarbij ook verstandig om je auto te laten verzekeren om zo lang mogelijk plezier te hebben van de auto. Het is natuurlijk zonde wanneer je veel moet betalen na schade. Wist je dat een WA-verzekering zelfs verplicht is? We vertellen hier alles over autoverzekeringen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Vraag de verzekering direct aan

Heb je een nieuwe auto gekocht? Vraag dan meteen een autoverzekering aan, zodat je veilig de weg op kunt. Wacht eerst af totdat je goedkeuring hebt op je aanvraag en ga daarna pas met de auto rijden. Een WA-verzekering is belangrijk om direct af te sluiten en daarna kun je altijd nog kijken wat je fijn vindt. De WA-verzekering zorgt er namelijk voor dat je verzekerd bent voor schade die je bij anderen aanricht. Deze verzekering kun je nog uitbreiden naar WA+ verzekering of een allriskverzekering. Vooral bij nieuwe auto’s is het verstandig om de auto goed te verzekeren. Met een uitgebreide verzekering wordt meer schade vergoed. Dat zorgt ervoor dat kosten bij diefstal of eigen schade niet voor jouw rekening zijn. Dat scheelt uiteindelijk veel meer geld!

Bouw schadevrije jaren op

Bij een autoverzekering afsluiten moet je rekening houden met schadevrije jaren die je opbouwt. Elk jaar dat je geen schade rijdt bouw je deze jaren op. Het aantal schadevrije jaren bepaalt voor een groot deel hoe hoog de premie moet zijn. Wist je dat je persoonlijke gegevens zoals je leeftijd en woonplaats ook invloed hebben? Bereken elk jaar je autoverzekering opnieuw om te kijken hoe veel je moet betalen. Vergelijk verschillende autoverzekeringen met elkaar om te kijken welke het beste aansluit. Vraag advies wanneer je er niet helemaal uitkomt. Zet alles op een rij om tekijken wat voor jou het voordeligste is!

Bedenk voor jezelf hoeveel uren je in de auto besteed. Maak je veel kilometers op de weg? De kans is groot dat je dan meer moet betalen voor je autoverzekering.

Terug naar Lifestyle