Perfecte styling van het interieur: kijk kritisch naar déze items

Wil je dat je interieur er perfect uitziet? Dan is het ook nodig om kritisch te kijken naar elk onderdeel. Zorg dat je volledig tevreden bent over de styling, van de kleine tot de grote items in de ruimte. Toch zijn er al gauw een paar ondergeschoven kindjes te vinden in de ruimtes. Lees daarom deze tips.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Opbergers

Opbergen is altijd nodig, in ieder interieur. Zo houd je de boel immers overzichtelijk in huis. Stop je spullen in een kast, of in boxen en manden. Opgeruimd staat netjes. Maar kijk ook goed naar de opbergers die je in je woning plaatst. Hier kijk je immers steeds tegenaan! Zorg daarom dat je er echt blij mee bent. Dat geldt voor elke plek in huis, denk aan de opbergbox die je in de woonkamer neerzet. Ga voor een stijlvolle materiaalkeuze. Zo staat een rieten mand prachtig, om plaids, tijdschriften of speelgoed van je kids in kwijt te kunnen. Maar ook strakkere opbergers verdienen een goed plekje in je interieur. Of het nu gaat om een stalen draadmandje in de badkamer of een grote plastic opbergbox op zolder, maak hier doordachte keuzes in. Je wilt dat je spullen erin passen én dat de opbergbox een plaatje is om naar te kijken.

Meubels

Meubels gebruiken we vaak al jaar in, jaar uit. Hoewel dat natuurlijk goed is, is het toch ook wel zaak om een meubelstuk de deur uit te doen als je erop bent uitgekeken. Blijf het niet maar bewaren omdat het nu eenmaal nog niet is versleten – zeker als je er niets meer aan vindt. Je kunt meubels doorverkopen of weggeven aan een ander: zo krijgt het item gewoon nog een tweede leven. Bekijk ook of de meubels in je interieur nog goed bij elkaar passen. Vormt het nog altijd een fraai geheel of zijn aanpassingen welkom?

Lampen

Lampen dienen natuurlijk vooral als een praktisch doel in het interieur. Maar vergeet niet dat lampen ook sfeer kunnen toevoegen aan je woning. Ga daarom voor lampen die dit ook daadwerkelijk doen, qua design en licht toevoer bijvoorbeeld. Hier kun je vaak best wat in aanpassen in de woning. Met name plafondlampen mogen wel wat spannender in huis. Vervang de basic lamp voor een rotan plafondlamp, om een mooie trend te noemen. Prachtig boven de eettafel of het bed!

Raamdecoratie

Ben je blij met de raamdecoratie in huis? Er zijn genoeg goede gordijnen om uit te kiezen – van klassiek gordijn tot rolgordijn, van vouwgordijn tot jaloezie. Bepaal per kamer wat het best aansluit. Dit heeft te maken met type raam, gewenste mate van lichtinval en gewenste mate van privacy. Neem het allemaal mee.

Accessoires

Je wilt accessoires in huis hebben staan die je iedere dag weer vrolijk maken. Haal accessoires die je niet meer interesseren juist liever weg, zoals een pot of vaas die je al heel lang hebt staan. Soms is het simpelweg tijd voor verandering. Het is ook leuk om af te wisselen qua decoratie, per seizoen bijvoorbeeld. Of maak elk jaar weer een paar aanpassingen, zodat je altijd iets nieuws hebt om tegenaan te kijken.

Afwerkingen

Van stopcontact tot aansluiting van de lamp: tot slot zijn er nog de afwerkingen om kritisch naar te kijken. Het lijkt misschien niet zo belangrijk, maar uiteindelijk telt alles mee. Als alles namelijk tot in de puntjes is verzorgd in jouw woning, zie je dat meteen terug. Zo oogt de woonruimte rustig en tiptop in orde – en dát is een mooi resultaat om voor ogen te hebben.

Terug naar Huis & tuin