Meer ruimte creëren in je huis doe je zo

Wordt jouw huis je een beetje te krap, en zit je te kijken naar manieren om meer ruimte te creëren in huis? Dan hebben we hier in dit artikel een overzicht met een aantal ‘lifehacks’ waarop je in jouw huis meer ruimte creëert. Wist je dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ga eens lekker opruimen

Rommel in huis zorgt er vaak voor dat je het gevoel van ruimte om je heen kwijtraakt. Het is dus helemaal niet gek om eens een keer een grote opruiming te doen. Sommige mensen hebben zelfs een rommelkamer. Wel, als jij graag een uitbouw wilt, maar je rommelkamer is nog niet opgeruimd, waarom heb je dan een uitbouw nodig? Het is veel goedkoper om al je oude zooi eens op te ruimen.

Nieuwe meubels installeren

Wist je dat het heel belangrijk is om de juiste meubels op de juiste plek in huis te hebben. Je wilt bijvoorbeeld een goede klerenkast die niet te groot is in je slaapkamer, maar ook niet te klein. Hij moet precies op maat zijn, zodat je kleren er precies in passen, maar zodat hij ook niet te veel ruimte opneemt in je huis. Dat geldt ook in de woonkamer. Haal bijvoorbeeld de oude meubels weg en koop prachtige tv meubels op maat. Daarna kun je dit meubel natuurlijk ook weer mooi decoreren.

Te veel kasten is ook niet goed

Vaak nemen grote kasten teveel ruimte in. Het is goed om een ingebouwde kast soms weg te slopen. Zo heb je een grotere kamer en kan je in plaats daarvan op een andere plek in je kamer een kast inbouwen. Het is belangrijk om goed om te gaan met de ruimte onder je dak. Hetzelfde geldt overigens ook voor een bedstede.

Een dakkapel laten bouwen

Een van de dingen waar je ook over na kunt denken, is een dakkapel. Als je een huis hebt en op zolder heb je eigenlijk nog geen enkele kamer, dan kun je er best voor kiezen om een dakkapel te laten installeren. Met elke dakkapel heb je eigenlijk een nieuwe kamer. Sommige huizen kunnen flink groter worden door een dakkapel aan te brengen.

Investeer in wat groters

Het is niet altijd even makkelijk om een grote investering te doen, dat begrijpen we ook. Maar het is wel een manier om een klein huis wat groter te maken: een uitbouw. Heb je daar niet het geld voor, kijk dan eens naar de mogelijkheden van een tuinhuisje of veranda waar je zomers kan eten, zodat je net wat minder in een muf en klein huis zit. Kortom, er zijn genoeg manieren om je huis wat groter te maken.

Terug naar Huis & tuin