Meer sfeer in huis tijdens de wintermaanden: 5x tips!

De winter is weer in zicht en dat betekent dat de temperaturen weer gaan dalen. Nu het buiten stukken kouder wordt, kan het geen kwaad om de warmte naar binnen te halen. Dat kun je doen door jouw interieur meer sfeer te geven, zodat het meer warmte uitstraalt. Zou je jouw interieur graag wat gezelliger willen maken? Dat is natuurlijk goed mogelijk. Door slechts wat kleine aanpassingen te doen kun je al een heel eind komen. Wat je kunt doen om meer sfeer in huis te brengen? Wij zetten hieronder vijf tips voor je op een rij!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Voeg warme kleuren toe

Zeg je warmte uitstralen? Dan zeg je warme kleuren. Dit is dan ook iets waar je zeker mee aan de slag kunt als je jouw interieur graag wat gezelliger wilt maken voor de komende maanden. Vooral als jouw huidige interieur maar weinig sfeer uitstraalt, kunnen warme kleuren goed van pas komen. Maar wat zijn nou warme kleuren die je kunt toevoegen aan jouw interieur? Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van rood- en bruintinten. Deze warme kleuren zou je kunnen laten terugkomen in bijvoorbeeld de muren in huis, maar ook woonaccessoires in warme kleuren kunnen goed van pas komen. Geef je muren een nieuw kleurtje of koop wat nieuwe accessoires in een winterse kleur: je zult zien dat jouw interieur er meteen sfeervoller uitziet. 

Sfeerverlichting

Meer gezelligheid in huis creëren? Dan is sfeerverlichting ook iets waar je over na kunt denken. Zeker met de wintermaanden in aantocht, kan sfeerverlichting een goede toevoeging zijn voor in je huis. Zoals de naam al aangeeft is dit verlichting die sfeer aan je huis brengt. Je kunt bij sfeerverlichting denken aan bijvoorbeeld kaarsen, dimlampen of andere kleine lichtbronnen. Voeg bijvoorbeeld wat sfeerverlichting toe aan de woonkamer, zodat je deze bijvoorbeeld aan kunt zetten tijdens de winteravonden. Zo worden die lange winteravonden vast een stuk gezelliger!

Vloerkleed

Meer sfeer brengen in je interieur tijdens de wintermaanden kun je ook doen door een vloerkleed in huis te nemen. Vloerkleden zijn er in talloze verschillende soorten, dus je kunt er eentje uitzoeken die goed binnen jouw interieur past. Heb je een modern interieur? Dan kun je zeker eens kijken naar mooie antraciet vloerkleden. Een vloerkleed in huis is niet alleen ontzettend stijlvol, je kunt er nog meer profijt van hebben. Zo voelen sommige vloerkleden lekker warm aan, waardoor je niet zo snel meer last hebt van die koude voeten in huis! 

Wanddecoratie

Om jouw interieur er gezelliger uit te laten zien, kun je ervoor kiezen om jouw muren een nieuw kleurtje te geven. Als je dit echter niet ziet zitten, maar jouw muren wel wat vernieuwends kunnen gebruiken, zou het een optie kunnen zijn om na te denken over wanddecoratie. Met behulp van wanddecoratie kun je jouw interieur zeker een boost geven. Jouw muren in huis zien er namelijk door wanddecoratie gezelliger uit en dit brengt automatisch meer sfeer met zich mee. Bij wanddecoratie zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld schilderijen, fotolijstjes, wandplanken, wandkasten of wandstickers.  

Woonaccessoires 

We benoemden het hierboven al even, maar woonaccessoires zijn eigenlijk ook wel een must in huis als je graag wat meer sfeer wilt uitstralen met je interieur. Door slechts wat nieuwe woonaccessoires toe te voegen, kun je gelijk al een andere uitstraling aan je huis geven. Woonaccessoires zijn er dan ook in veel verschillende soorten, waardoor je deze goed kunt laten matchen met de rest van je interieur. Maar aan welke woonaccessoires zou je kunnen denken? Bijvoorbeeld aan plaids, sierkussens, vazen, bijzettafels, kandelaren en ga zo maar door. Denk eens na wat jij nog zou kunnen toevoegen in huis en wat echt kan bijdragen aan extra sfeer.

Als jij jouw huis graag wat extra’s wilt geven nu de wintermaanden eraan zitten te komen, kun je deze bovenstaande dingen zeker overwegen. In een sfeervol huis vind jij het vast nog fijner om die lange winteravonden door te brengen!

Terug naar Huis & tuin