Onderbelichte kanten van het traden

We willen dat je financieel de goede kant op gaat. Dit gunnen we iedereen, helemaal in tijden als deze. Wat zijn tijden als deze dan? Nou, tijden waarin iedereen de dupe is van beleid dat alleen maar averechts werkt. Of je nu links, rechts of midden bent; iedereen ziet dat dit niet de goede kant op gaat en dat we met zijn allen de afgrond worden ingeleid. Goed, genoeg geklaagd; het is tijd voor actie. Wat voor actie dan? Nou, je voorlichten over manieren die je helpen wat te doen aan de financiële ramp die wellicht op je staat te wachten. In deze blog is dat het traden van financiële instrumenten als belegging. Dit kan alles zijn en dat is ook helemaal niet belangrijk voor deze blog, maar we gaan je vertellen over de onderbelichte kanten van het traden. De kanten waar maar weinig mensen naar kijken, maar wel heel effectief kunnen zijn. Als je er klaar voor bent, dan nemen we je graag mee.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Allereerst het nieuws. Dan hebben we het niet over het nieuws dat je op het NOS (Jeugd) Journaal ziet, maar het belangrijke, financiële nieuws. Dit nieuws heeft een impact op de financiele markten en dit moet je dan ook kunnen zien. Je moet het verband kunnen leggen tussen bepaalde artikelen en de mogelijke impact die dit kan hebben op de markten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de cijfers die uitkomen over de werkgelegenheid in Duitsland, de grootste Europese economie. Dit kan een grote invloed hebben op valuta, zoals de EUR/USD koers. Ook kun je kijken, in het geval van cryptocurrencies, naar een site als Bitcoins Altcoins. Een site als deze schotelt je dagelijks tal van artikelen voor die allemaal gaan over belangrijk nieuws op het gebied van crypto. Dit kunnen bijvoorbeeld de laatste feitjes rondom de Ethereum merge zijn, maar ook de verhoging van de rente in Amerika en wat dit mogelijk voor de risk-on assets zoals crypto betekent.  

Psychische staat

Dan je psychische staat. Heel belangrijk voor je dagelijks leven, aangezien dit bepaalt hoe je je voelt op een dag. Ben je boos, dan kan iets je al heel snel van je apropos maken. Ben je blij, zie je misschien niet zo snel de risico’s ergens van in. Dit soort dingen zijn belangrijk voor elk deel van je leven, maar bovenal voor het traden. Dan niet alleen oppervlakkige emoties als blijheid en boosheid, maar ook de onderliggende karaktereigenschappen die zorgen voor een bepaalde handeling. Ben je ongeduldig, dan is het bijvoorbeeld niet slim om een systeem te ontwikkelen waarbij je entry moet voldoen aan zeer zeldzame criteria. Of je moet wat aan je ongeduldigheid doen natuurlijk, dat is ook een optie. Kijk goed hoe je je voelt, hoe bepaalde dingen je laten voelen en hoe bepaalde dingen invloed hebben op hoe je handelt. Dit heeft grote invloed op je trading resultaten.

Anderen

Anderen zijn onderbelicht in traden, maar dan op een aparte manier. Je moet namelijk niet naar anderen kijken. Voor iedereen werkt iets anders en daarom moet je niet kijken naar wat anderen doen en zeggen. Je moet iets vinden wat bij jou aansluit en wat voor jou werkt, je hoeft ook geen 99% winrate te hebben om geld te verdienen.

Terug naar Geld & carriere