Meer stijl creëren met overhemden

Wil je zo stijlvol mogelijk gekleed gaan? Dan mogen Olymp overhemden niet ontbreken in jouw kledingkast. Je kan ze namelijk dragen om een heus statement te maken. Of je nu naar kantoor gaat, een date hebt of gewoon een casual dagje uit plant, een goed gekozen overhemd kan je outfit naar een hoger niveau tillen en is een echte essential. Maar dan moet je nog wel de juiste keuzes maken tijdens de aankoop van jouw nieuwe overhemden. Want hoe creëer je nou echt een stijlvol uiterlijk met jouw nieuwe overhemden? Onderstaande informatie zet alles voor jou op een rij.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Een goede pasvorm maakt het verschil

Voordat je een stijlvol uiterlijk kan creëren, dien je goed te kijken naar de pasvorm. De pasvorm kan een wereld van verschil opleveren bij jouw uiterlijk. Ongeacht wat de stijl of het ontwerp is, de pasvorm moet goed zitten om meer elegantie te krijgen. Zorg ervoor dat de overhemden niet te strak zitten bij bijvoorbeeld de schouders of de borst. Overtollig stof rondom de taille zorgt ook weer voor een geheel andere uitstraling. Een goed passend overhemd zorgt voor comfort en benadrukt je beste eigenschappen. Jij komt al eleganter over op de buitenwereld, zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen.

De kraag voor een ander uiterlijk

Een goede kraag doet het ook altijd goed bij overhemden. Er zijn verschillende stijlen om uit te kiezen, zoals de klassieke button-down, de spread collar en de cutaway collar. Als je voornamelijk op zoek bent naar een formele uitstraling, dan is de cutaway collar de juiste keuze. De button-down collar zorgt voor een meer casual uitstraling. Je kan met verschillende kraagstijlen experimenteren om te ontdekken wat het beste bij je past en waarmee je de stijl krijgt die je voor ogen had. Voordat je het weet, heb je weer een geheel andere uitstraling. Wat wordt jouw favoriet?

Materialen voor ieder seizoen

Ook de stofkeuze kan een geheel andere uitstraling met zich meebrengen bij de Olymp overhemden. Je moet voor ieder seizoen de beste materialen hebben. Vooral als je ook echt stijlvol door het leven wilt gaan. Katoen is een klassieke keuze dat comfortabel is en goed ademt, perfect voor de lente en zomer. Voor de koudere maanden kun je overwegen over te stappen naar flanel of twill voor extra warmte. Denk na over de gelegenheid en het weer voordat je je overhemd uitkiest. Er zijn te allen tijde mogelijkheden te vinden.

Combineren met verschillende kledingstukken

Het gaat er voornamelijk om dat je jouw persoonlijke stijl zo veel mogelijk in het achterhoofd houdt. Je hebt ongetwijfeld een stijl die je regelmatig hanteert. De stijlvolle overhemden kunnen hier te allen tijde bij passen. Je kan deze combineren met verschillende kledingstukken om een unieke uitstraling te creëren. Voor een formele gelegenheid kun je een overhemd combineren met een goed passend pak, terwijl je voor een casual dagje uit kunt kiezen voor jeans. Accessoires zoals een mooi horloge of leren riem kunnen de look compleet maken en jou laten stralen.

Terug naar Stijl