De 5 essentials die elke man in zijn kledingkast moet hebben

Hoewel niet elke man veel geeft om een uitgebreide kleding garderobe, zijn er toch een aantal items die je als man echt niet mag missen. Deze kledingstukken zijn op veel manieren te combineren, zijn tijdloos en zorgen altijd voor een goede look. Ben jij benieuwd welke herenkleding items jij al hebt of nog mist?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De perfecte jeans

Jeans zijn tijdloos en altijd een goede keuze bij de meeste outfits. Ze kunnen prima worden gedragen met een net wit hemd maar zijn ook heel geschikt in combinatie met een trui op een doordeweekse dag. Om lang een paar jeans te kunnen dragen, is het belangrijk om te investeren in een kwalitatief goede spijkerbroek. Deze bestaan vaak niet uit teveel elastische stoffen aangezien dit ervoor kan zorgen dat de pasvorm of de stof zelf lelijk wordt. Ook moeten de naden sterk zijn en de stof dik genoeg om tegen een stootje te kunnen. Er zijn verschillende soorten wassingen en fits; welke is jouw favoriet?

Genoeg T-shirts

Naast jeans zijn T-shirts ook hele populaire en veelzijdige items. Het zijn kledingstukken die ergens onder gedragen kunnen worden maar ook alleen als t-shirt kun je jouw outfit afmaken. Er zijn veel verschillende heren T-shirts. Zowel varianten met een korte mouw als met een lange mouw. Ook verschillende kleuren, prints, soorten halslijnen en boordjes. Dit zorgt ervoor dat er altijd wel wat tussen zit wat voldoet aan jouw wensen en verwachtingen!

Multi-inzetbare sneakers

Sneakers zijn super populair. Niet alleen onder jongeren maar ook veel mensen van middelbare leeftijd dragen dit type schoenen. Er zijn ook veel soorten sneakers van veel verschillende merken. Dit maakt het veelzijdig en voor veel mensen geschikt. Het maakt een outfit af en zit heel fijn. Vooral sneakers in wat meer gangbare kleuren – zoals wit – zijn multi-inzetbaar. Deze zijn gemakkelijk te combineren en zijn – als ze nog echt wit zijn – ook geschikt voor nettere outfits. Let wel op dat je passende sokken draagt!

Tijdloze hemden

Ook hemden zijn kledingstukken die je op veel momenten en in veel outfits kunt dragen. Of het nu een overhemd voor een speciale gelegenheid is of voor een meer casual moment: het is allemaal mogelijk. De meeste hemden zijn gemaakt van katoen waardoor ze zowel warm als luchtig zijn. Ook zijn er hemden gemaakt van linnen, synthetische stoffen en wol achtige stoffen. Door deze verschillende materialen kun je een look totaal anders maken.

Een veelzijdig jack

Tot slot kan een jack ook niet ontbreken aan dit lijstje. Of het nu een leren, jeans of waterdicht jack is: dit kledingstuk wordt ongetwijfeld veel gedragen. De verschillende soorten, modellen en materialen lenen zich voor allerlei situaties. Welk jack hangt al in jouw kledingkast?

Terug naar Stijl