Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Is het tijd om je oude bolide in te ruilen voor een mooier exemplaar, of ga je misschien voor je allereerste auto kijken? Wij leggen je graag in vier stappen uit hoe jij een auto koopt. Een handig stappenplan voor zowel beginnende auto eigenaren als mensen die overstappen naar een nieuwere of grotere auto.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Oriënteren op de markt

Als eerste ga je kijken naar het aanbod. Het aanbod is echt gigantisch, dus het is goed om voor jezelf een aantal zaken op een rijtje te zetten die je belangrijk vindt. Denk bijvoorbeeld ook aan het aantal mensen dat je normaal vervoert, en of je grote spullen vervoert en dus een grotere kofferbak nodig hebt. Denk ook aan zaken als navigatie, airco en het aantal deuren. Daarnaast kun je het aanbod filteren door bepaalde merken of types uit sluiten.

Welke kosten hangen er aan je auto?

Wanneer je een auto gaat kopen, zul je toch een behoorlijk bedrag uitgeven. Het is daarom erg belangrijk dat je alle kosten op een rij zet. Denk hierbij niet alleen aan de aanschafkosten. Er zitten namelijk nog een aantal vaste en variabele kosten aan de auto vast. Denk bijvoorbeeld aan de verzekering die je moet afsluiten en de belasting die je moet betalen. Daarnaast zul je de auto ook moeten onderhouden en kan het zijn dat je iets moet laten repareren. Andere terugkerende kosten zijn brandstof en het vervangen van de banden. Ben jij bang dat je niet genoeg geld hebt om je auto in één keer te kunnen betalen? Dan kun je er ook voor kiezen om je auto te financieren door middel van een lening.

De aankoop van de auto

Heb jij een auto gevonden die aansluit op jouw wensen en eisen? Wanneer je deze niet in één keer kunt betalen, dan is het handig om een lening af te sluiten. Zo kun je dan je auto financieren. Er zijn wel een aantal eisen waar je aan moet voldoen wanneer je een persoonlijke lening af wilt sluiten. Dit zijn de voorwaarden:

  • Een minimale leeftijd van 25 jaar
  • Je moet één of twee jaar in dienst zijn bij dezelfde werkgever
  • Er mag geen BKR registratie op je naam staan
     

Voldoe jij niet aan punt twee? Vraag dan om een intentieverklaring van je werkgever. Met deze verklaring kun je dan alsnog een lening afsluiten. Wil je weten wat welke persoonlijke rekeningen er op jouw situatie aansluiten? Je kan een lening vergelijken bij Overstappen.nl.

Het maandelijks aflossen

Na het afsluiten van de lening en het kopen van je auto kun je de auto ophalen. Je kan direct gebruik maken van de auto en je zult een maandelijks bedrag met rente aflossen. Afhankelijk van het bedrag kan het zijn dat je op korte termijn al van de lening af bent. Houdt er wel rekening mee dat een lening altijd méér kost dan wanneer je de auto in één keer van je spaargeld betaalt.

Terug naar Lifestyle