Sta je elke dag met tegenzin op? Moet je jezelf dagelijks weerhouden om met een smoesje af te bellen? Maakt het werk je niet meer gelukkig? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je niet prettig voelt op het werk. Misschien vind je het werk gewoon niet meer leuk om te doen, vind je het te stressvol of is de werkomgeving gewoon niet prettig. Als het werkplezier weg is, is het belangrijk om jezelf en het werk onder de loep te nemen. Wacht hier niet te lang mee. Je leven bestaat immers voor een groot deel uit werken. Als je elke dag met je ziel onder je arm naar het werk gaat, dan maakt dit ook niet gelukkig.
Maar wat doe je ertegen? In dit artikel geven we 3 tips wanneer je ongelukkig bent op het werk.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1. Is dit wel het werk wat jij wil blijven doen?

Vaak blijven we ons werk doen omdat we het idee hebben dat er geen andere optie is. Je hebt jarenlang gestudeerd om hier te komen en eigenlijk vind je het helemaal niets. Je haalt geen voldoening uit je werk, maar er lijkt ook geen weg terug te zijn. Hierdoor kun je enorm vastlopen in je gevoelens. Besef echter goed dat werkplezier minstens zo belangrijk is als een goed inkomen. Is dit niet het werk wat je wil blijven doen? Dan is betaald omscholen in veel gevallen ook nog een optie. Natuurlijk zal je dan wellicht in moeten gaan leveren op je huidige salaris, maar er blijft genoeg over om je vaste lasten te betalen. En uiteindelijk koop je hiermee geluk.

Durf de uitdaging aan te gaan en een beslissing te nemen die misschien heel spannend is, maar wel voor veel meer plezier zorgt. Durf voor jezelf te kiezen. Vergeet niet dat je niets aan een goede baan hebt als je hier geen voldoening uithaalt. Denk jij dat een elektrotechniek opleiding beter bij je past? Dan is het nooit te laat om deze stap te wagen.

Wist je dat je bij verschillende opleidingsinstituten, zoals bijvoorbeeld Strevon, binnen 1,5 jaar klaargestoomd kan worden om zelfstandig aan de slag te gaan? Je begint al direct in de praktijk en werkt jezelf langzaam omhoog. Ondertussen krijg je alvast een salaris en kun je in de meeste gevallen zelfs bij je stageplaats blijven.

2. Investeer in een loopbaancoach

Weet je dat je momenteel echt niet gelukkig kan worden van je werk? Maar ben je tegelijkertijd onzeker over wat dan wel een optie is? Dan is het slim om eens een loopbaancoach in te schakelen. Dit is iemand die is gespecialiseerd in het ontdekken van drijfveren en talenten. Hij of zij kan samen met jou op zoek gaan naar de carrière die bij je past en je een advies geven voor een thuisstudie die bij je past.

3. Meer sociale contacten

Natuurlijk heb je je baan niet om vrienden te maken. Toch is het wel heel eenzaam als je verder geen sociale contacten op de werkvloer hebt. De mens is van nature sociaal. We hebben elkaar nodig om ons gelukkig te voelen. Als je veel alleen bent, is dit funest voor je mentale gezondheid. Probeer daarom eens te onderzoeken of het helpt om meer sociale contacten op te zoeken. Om wat vaker een praatje te maken en of dit wellicht de sfeer op de werkvloer zal beïnvloeden.

Terug naar Geld & carriere