4 aandachtspunten voor jouw beginnende onderneming

Ben jij het zat om opdrachten van je baas aan te nemen en wil je graag voor jezelf beginnen? Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een eigen onderneming te starten. Dit geeft je erg veel nieuwe verantwoordelijkheden, maar ook veel vrijheid. In deze blog geven we je 4 aandachtspunten waar je rekening mee moet houden bij het opzetten van je eigen onderneming. Lees gauw verder en ontdek of dit wat voor jou is!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Concept

Het is zaak een concreet plan te hebben, voordat je begint met de suitwerking. Het is zowel voor jou als je klanten goed om uiteindelijk te weten wat jouw product of dienst precies inhoudt en levert. Daarnaast is het van cruciaal belang dat je een bedrijfsplan hebt om te kunnen tonen als je op zoek bent naar investeerders. Zorg dat je jouw strategieën en plannen van te voren al volledig hebt uitgeschreven, om zo een goed beeld te hebben.

Financiering

Het is niet onbelangrijk om te onderzoeken op welke manier je gefinancierd kan worden. Heb je geld gespaard in een spaarpot, moet je een lening afsluiten of ben je op zoek naar investeerders? Daarnaast kan je ook nog je bedrijf op verschillende manieren financieren. Je zou zelf kunnen inlezen in de aandelenmarkt en cryptocurrencies. Zo kan je gebruik maken van de verschillende cryptomunten die je bezit, zoals Bitcoin en Ethereum. Online vind je bij veel aanbieders zoals Anycoindirect waar je de grootste cryptomunten zoals Bitcoin kopen. Daarnaast kan je ook investeren in andere currencies om zo wellicht een extra inkomstenbron te kweken voor jouw onderneming.

Inschrijven

Wanneer je jouw financiering geregeld hebt is het belangrijk om je in te schrijven bij de KVK. Dit hangt natuurlijk ook af van wat voor onderneming je wilt starten op papier. Ook in dit geval wordt er gevraagd naar details en duidelijkheid rondom jouw onderneming. Wat is jouw plan, wat zijn jouw producten of diensten? Wat kunnen klanten bij jou verwachten, en wat verwacht jij van de klant? Deze gegevens moeten bekend zijn bij de Kamer van Koophandel.

Klanten werven

Wanneer je jouw onderneming hebt gestart is het natuurlijk ook belangrijk dat je je klanten werft. Maar waar moet je beginnen? Hier zijn verschillende manieren voor. Zo kan je beginnen met online adverteren, maar ook op lokale plekken. Werk met SEO en SEA zodat je ook op internet vindbaar wordt voor potentiële klanten. Het is dus belangrijk om na te gaan bij welke elementen jouw onderneming het meest belang bij heeft.

Terug naar Geld & carriere