Waarom jij brainstormruimtes toevoegt aan je kantoor!

Een kantoor is ingericht om personeel zo goed mogelijk te inspireren. Je personeel gaat hierdoor met plezier naar je kantoor, waar het werk succesvol uitgevoerd wordt. Het is lastig om voor iedereen een perfecte werkruimte te creëren, omdat iedereen het fijn vindt om op een andere manier te werken. Sommigen werken graag alleen, anderen juist samen. De oplossing hiervoor is een brainstormruimte. We leggen je hier meer over uit!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wat is een brainstormruimte?

Een brainstormruimte is een speciale ruimte die ingericht is om te brainstormen. Jij en een paar personeelsleden komen hier samen om ideeën te bedenken voor een bepaald onderwerp. Dit kan werkelijk alles zijn. Het idee van een brainstormruimte is dat niets gek genoeg is. Iedereen benoemt wat in diegene op komt, waardoor de gekste ideeën ontstaan. Uiteindelijk wordt in deze gekte vaak iets gezegd waar op voortgeborduurd kan geworden, waar iemand alleen waarschijnlijk niet aan zou denken.

Hoe ziet een brainstormruimte eruit?

Er zijn een paar eisen aan een brainstormruimte die aanwezig moeten zijn om deze succesvol te maken:

  • Afgesloten ruimte: misschien wel het belangrijkste van je brainstormruimte is dat anderen er geen last van hebben. Dit geeft jou de vrijheid om volledig je gang te gaan, maar anderen die niet betrokken zijn kunnen hierdoor ook in vrede verder werken.
  • Schrijfmateriaal: er ontstaan mega veel ideeën in je brainstormruimte, maar die blijven niet op magische wijze in deze ruimte hangen. Het is daarom handig om een whiteboard of iets dergelijks aanwezig te hebben in de ruimte, zodat alles direct genoteerd kan worden.
  • Zitplekken: veel bedrijven kiezen voor een brainstormruimte voor een tafel, een paar stoelen en een whiteboard. In principe goed, maar niet heel inspirerend. Het is daarom ook aan te raden om ook een bank aan te schaffen, of andere comfortabele maar uitdagende meubels. Je personeel zal deze opzoeken om iets op een andere manier te bekijken, wat vaak goed werkt.

Ik wil een brainstormruimte!

Open jij binnenkort een nieuw kantoor, of ben je zo enthousiast geworden dat de brainstormruimte niet meer uit jouw kantoor kan ontbreken? Neem dan eens een kijkje op de website van Kato projecten - https://katoprojecten.nl/! Kato is jouw partner voor de inrichting van je kantoor, wat betekent dat zij precies weten hoe ze een brainstormruimte succesvol in jouw kantoor implementeren. Deze ruimtes zijnb trouwens ook prima voor andere doeleinden te gebruiken. Bijvoorbeeld als rustige ruimte voor studie of vergadering. Plan de eerste brainstormsessie maar vast in, want dit zul je snel kunnen gaan doen, zodra je contact met Kato hebt opgenomen!

Terug naar Geld & carriere