Tips om langer plezier te hebben van je telefoon

Natuurlijk is het leuk om altijd de nieuwste telefoon in je bezit te hebben. Zeker voor echte smartphone liefhebbers is het altijd een feestje als er weer een nieuw model verschijnt. Helaas is dit ook een zeer dure hobby. Een smartphone is niet goedkoop. Zeker niet als je deze met grote regelmaat probeert te vervangen. De inflatie heeft ons allemaal geraakt. Wellicht dat je daarom dit jaar graag extra lang met je telefoon wil doen. Maar wat als het niet alleen uit belangstelling voor een nieuwe telefoon is, maar als je smartphone echt na één a twee jaar volledig op is?
Smartphones hebben het imago dat ze heel snel stuk zullen gaan en andere mankementen gaan vertonen. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je dit proces kunt vertragen. Het is tegenwoordig echt wel mogelijk om langer dan twee jaar met je telefoon te doen. Met behulp van de volgende tips heb jij voortaan veel langer plezier van je telefoon.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Schaf na aankoop direct een hoesje aan

Heb je de telefoon pas net in je bezit en is het nu al je goede voornemen om hier eens wat langer mee te doen? Zorg hier dan al voor vanaf het eerste moment dat je je telefoon in handen krijgt. Wacht bijvoorbeeld niet te lang met het kopen van een hoesje. Koop je een nieuwe Samsung? Schaf dan ook direct een samsung s22 hoesje aan. Neem de telefoon pas in gebruik als deze voldoende beschermd is.

Vergeet ook het beeldscherm niet. Besef goed dat de meeste bediening tegenwoordig middels een touchscreen werkt. Als het beeldscherm niet op de juiste manier werkt, kan dit ook grote gevolgen hebben voor het telefoongebruik. Een nieuw beeldscherm is bovendien erg prijzig. Combineer een kwalitatief hoesje daarom ook altijd met een fijne screenprotector. Zo geniet je van dubbele bescherming.

Ruim de telefoon op

Na een jaar of twee merken veel smartphonegebruikers ook dat het geheugen van hun telefoon te vol raakt. Zo krijgen ze regelmatig meldingen dat ze foto’s moeten verwijderen of apps moeten opschonen om toch goed gebruik te kunnen maken van hun telefoon. Het is daarom goed om eens echt de tijd te nemen om je telefoon op te schonen. Kijk heel kritisch naar de apps die je nu gebruikt (of juist niet gebruikt) en verwijder onnodige foto’s. Dit helpt het toestel weer sneller te laten werken en kan zelfs in batterijduur schelen.

Wees zuinig met de accu

De accu geeft misschien wel de grootste problemen voor smartphonegebruikers. Probeer zo zuinig mogelijk te doen met de accu. Laad bijvoorbeeld anders op. Heel veel mensen laten hun smartphone uren aan een oplader hangen. Gewoon in de nacht terwijl de smartphone naast hun bed ligt. Dit is echter niet handig voor een optimale accuduur.
Idealiter schommelt de batterijpercentage van je telefoon altijd tussen de twintig en tachtig procent. Plaats hem dus alleen aan de accu als het echt nodig is en niet langer dan nodig. Natuurlijk heeft geen enkele accu het eeuwige leven. Gelukkig is een accu wel goedkoper dan een nieuwe iphone of alternatief en kan je door deze te laten vervangen er weer heel wat jaren mee doen.

Terug naar Gadgets