Studierichtingen na de middelbare; inspiratie!

Studiekeuzestres… voor velen een groot ding. Want welke studie wil jij na het doen van je middelbare school graag doen? Welke studierichting wil je op, wil je thuis blijven wonen of liever vertrekken naar een studentenstad en waar gaan jouw vrienden en vriendinnen heen? Of misschien ben je wel voor een nieuwe carriere aan het kijken middels een thuisstudie. Het maken van de juiste studiekeuze is een grote beslissing waar je goed over na dient te denken; voor sommige ook een stuk lastiger dan voor de anderen. En hoewel je na het lezen van één blog heus de knoop niet kan doorhakken, willen we je toch graag wat inspiratie geven. Lees snel met ons mee voor drie verschillende studierichtingen met specialisaties!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Rechten

Bekommer je je om anderen en wil je graag iets in het recht doen, maar weet je nog niet precies wat? Dan is de keuze voor de studie rechten een goede stap; tijdens de studie rechten kan je namelijk nog beslissen welke kant je daarna op wilt en of je je eventueel verder wil specialiseren. Vertegenwoordig jij uiteindelijk criminelen, wil je je liever verdiepen in het ondernemingsrecht, of spreekt het jou aan om letselschade advocaat te worden? Tijdens de studie rechten heb je nog genoeg tijd om hierover na te denken!

Geneeskunde

Wanneer je kiest voor de studierichting geneeskunde, zijn de aantal keuzemogelijkheden die daarna volgen idem aan wanneer je kiest voor rechten; je kan nog alle kanten op. Wil jij graag mensen helpen met hun dagelijkse problemen en het eerste gezicht zijn op gebied van hun gezondheid? Word dan huisarts. Wil je je toch liever specialiseren in een bepaalde sectie, zoals de keel, neus en oren, of juist het hart? Dan kan je natuurlijk nog doorstuderen na je geneeskunde bachelor. Tijdens je bachelor kom je er snel genoeg achter welke richting wel, of welke richting juist helemaal niet bij je past!

Management studies

Studies waar je helemaal alle kanten mee op kan, zijn managementstudies. Kies bijvoorbeeld voor Human Resource Management, waarbij je alle ins en outs van personeel binnen een organisatie te weten komt, of juist voor Facility Management, waarbij je bij iedere soort organisatie aan de slag kan. Is het bedienen en helpen van gasten juist helemaal jouw ding? Bekijk dan eens of International Hospitality Management een keuze is waar je blij van wordt; klaargestoomd worden om een manager van een hotel of restaurant te worden waarbij praktijk én theorie aan bod komt; dat klinkt als een leuke manier van studeren, nietwaar?

Terug naar Geld & carriere