Hoe vind je de juiste openbare laadpaal? 

Openbare laadpalen zijn laadpunten waar iedereen zijn of haar elektrische auto kan aansluiten om op te laden. Tegenwoordig zie je deze vrijwel overal. Het maakt niet uit waar in Nederland je woont, de voorzieningen zijn ongelooflijk goed en die worden de komende jaren alleen maar beter. Geen enkele reden dus om met een lege accu te komen te staan. Toch komt er wel wat bij kijken. 

Geen enkele laadpaal is namelijk hetzelfde. Er zijn heel veel verschillende soorten, de laadsnelheid verschilt en ook de tarieven kunnen sterk uiteen lopen. Zeker wanneer je pas een elektrische auto rijdt, is het dus best wel een beetje een zoektocht. Want waar let je op bij het kiezen van de juiste openbare laadpaal? En hoe vind je deze? In dit artikel zetten we een aantal handige tips op een rij om deze zoektocht te vereenvoudigen. Een laadpaal zoeken wordt zo kinderspel. 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Maak gebruik van een laadpaal-app 

Er zijn verschillende apps die het leven van de EV-bestuurder een stuk eenvoudiger kunnen maken. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse apps waarmee je laadpalen in de buurt kunt opsporen. Dat niet alleen, ook ontdek je de meest actuele informatie. Denk bijvoorbeeld aan de laadsnelheid, of de paal wel of niet beschikbaar is en wat de huidige tarieven zijn. Op die manier kun je eenvoudig de laadpaal vinden die aan jouw wensen voldoet en ook nog eens de prijzen vergelijken. Zo betaal je nooit meer dan nodig is. 

Houd er wel rekening mee dat niet alle laadpalen even geschikt zijn voor jouw EV. Check daarom van tevoren hoeveel kW jouw EV kan hebben. Dit is vooral het geval bij snelladers. Hoe snel een elektrische auto kan opladen ligt namelijk niet alleen aan de laadpaal, maar ook aan de auto zelf. Deze informatie vind je terug in de handleiding van de auto, maar kun je ook eenvoudig op internet opzoeken. 

Opladen bij het werk 

Ga je dagelijks met de auto naar het werk? Dan is het goed om te weten dat veel bedrijven tegenwoordig verplicht zijn om openbare oplaadpunten aan te bieden. Zelfs wanneer dit niet verplicht is, voelen de meeste werkgevers er veel voor om deze te plaatsen. Ook omdat de overheid inmiddels met heel veel nieuwe richtlijnen bezig is om zo de voorzieningen voor elektrische voertuigen in ons land nog beter te maken. Elektrisch rijden lijkt de toekomst te zijn. Ook als we kijken naar het klimaatakkoord van 2030. Daarom is het goed om hier alvast de nodige voorbereidingen voor te treffen. Bovendien onderstreept dit ook het duurzame karakter van het bedrijf. Iets wat in de huidige tijd steeds belangrijker wordt. 

Opladen bij het werk is voor werknemers bovendien veelal gratis. Op die manier kun je grote kosten besparen. Daarnaast verspil je ook geen tijd. De auto kan rustig opladen terwijl jij aan het werk bent. Zo kom je nooit met een lege accu te staan en kan je altijd met een gerust hart weer richting huis. 
 

Terug naar Lifestyle