Hoe droog haar verzorgen: 7 Tips voor gezond en gehydrateerd haar

Droog haar kan broos, pluizig en futloos aanvoelen. Het ontbreekt aan vocht en voeding, waardoor het extra zorg en aandacht nodig heeft. Gelukkig zijn er verschillende manieren om droog haar te verzorgen en weer gezond en gehydrateerd te maken. In dit artikel delen we enkele handige tips om droog haar te verzorgen en te herstellen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1. Gebruik milde shampoos

Kies voor milde, hydraterende shampoos die vrij zijn van agressieve chemicaliën zoals sulfaten. Deze shampoos reinigen het haar zonder de natuurlijke oliën te strippen, waardoor het haar minder uitdroogt. Vermijd shampoos met sterke reinigingsmiddelen die het haar kunnen ontdoen van essentiële oliën en vocht. Heb jij geen milde shampoo? Wissel hem nu in voor eentje van Salontopper!

2. Verminder de frequentie van het wassen

Was je haar niet te vaak, omdat frequent wassen het haar kan uitdrogen. Probeer je haar om de paar dagen te wassen in plaats van dagelijks. Op deze manier geef je de natuurlijke oliën van je hoofdhuid de kans om het haar te hydrateren en een gezond evenwicht te behouden.

3. Conditioneer regelmatig

Conditioneer je haar na elke wasbeurt om het te hydrateren en glad te maken. Kies voor een voedende conditioner die speciaal is ontwikkeld voor droog haar. Breng de conditioner aan op de lengtes en punten van het haar en laat het enkele minuten intrekken voordat je het grondig uitspoelt. Door een lekkere parfum ruikt het dan ook lekker.

4. Diepe hydratatie met haarmaskers

Verwen je haar regelmatig met diep hydraterende haarmaskers. Deze maskers zijn geconcentreerder en bieden intensieve voeding voor droog haar. Breng het haarmasker aan op schoon, vochtig haar en laat het gedurende de aanbevolen tijd intrekken. Spoel het daarna grondig uit voor zijdezacht en gehydrateerd haar.

5. Beperk hitte stylingtools

Verminder het gebruik van hitte stylingtools zoals föhns, stijltangen en krultangen, omdat ze het haar kunnen uitdrogen en beschadigen. Als je toch hitte stylingtools wilt gebruiken, zorg dan voor een hittebeschermend product dat het haar beschermt tegen de schadelijke effecten van hitte.

6. Bescherm je haar tegen de zon

UV-stralen van de zon kunnen het haar beschadigen en uitdrogen. Bescherm je haar tegen de zon door een hoed, sjaal of haarproducten met UV-bescherming te dragen. Dit helpt om vochtverlies te verminderen en het haar gezond te houden.

7. Vermijd agressieve haarbehandelingen

Vermijd agressieve haarbehandelingen zoals permanenten, relaxers en bleken. Deze chemische behandelingen kunnen het haar verzwakken en uitdrogen. Kies voor mildere alternatieven of laat je haar behandelen door een professionele kapper die ervaring heeft met het verzorgen van droog haar.

Terug naar Stijl