Als man zijnde wil je natuurlijk elegant en stijlvol voor de dag komen. Denk hierbij aan een mooie outfit, een paar goede schoenen en een lekker geurtje om het helemaal af te maken. Parfum is de ideale accessoire die elke outfit naar een nieuw level tilt. De laatste jaren is de mannenparfum aan een echte opmars bezig. Het aanbod is overweldigend groot en blijft alleen maar groeien. Dit betekent dat steeds meer heren zich bezighouden met het gebruik van parfum.

Uw advertentie hier?

Topnoten en hartnoten

Parfum wordt al sinds de prehistorie gebruikt door de Egyptenaren. Ze smeerden zich in die tijd al in met speciale balsems om lekkerder te ruiken. In die tijd bestonden parfums al uit talloze ingrediënten, en dat is nog steeds het geval. Soms bevat een geurtje meer dan dertig bestanddelen. Toch ruik je er maar enkelen. De topnoten zijn de geuren die je het eerste ruikt, maar dat zijn ook  de geuren die na enkele minuten alweer verdwenen zijn. Vervolgens ruik je de hartnoten. Deze blijven ook maar een tiental minuten hangen. Uiteindelijk ruik je de basisnoten. Dit is de geur die overblijft en deze blijft vaak uren aanwezig.

Krachtig parfum

Mannen parfums ruiken vaak erg krachtig en kruidig. Dit wordt geassocieerd met mannelijkheid. Denk bij krachtige en kruidige geuren bijvoorbeeld aan de geur van cederhout, leer, salie en zilverberk. In combinatie met frisse hartnoten zoals citroen en grapefruit houdt een geur toch een pittig tintje. Niet alleen heren zijn fan van deze geuren, ook de vrouwen zien hun mannen graag met zulke geurtjes.

Imago

Niet alleen de geuren zijn belangrijk wanneer mannen parfums kopen, ook de sfeer van het parfum is erg belangrijk. Wanneer een parfum wordt ontwikkeld, wordt er meteen een imago omheen gecreëerd dat past bij de geur van het luchtje. Zo zijn er mysterieuze geuren, een beetje in de stijl van James Bond, waar mannen erg fan van zijn. Ook zijn er sensuele geuren en juist sportieve geuren. Dus voor elke man is er een passend geurtje te vinden.

Parfum uitproberen

Een parfumerie is voor veel mannen niet de meest favoriete plek vanwege de doordringende mix van geuren die er hangt. Toch is het handig om een parfum eerst op je huid uit te proberen voordat je deze koopt. Een parfum kan namelijk heel anders ruiken wanneer deze op jouw lichaam zit. Dit komt door vele factoren zoals je huidtype, lichaamsgeur en zelfs je voedingspatroon. Probeer een parfum daarom eerst uit voordat je deze koopt. Het best kun je een parfum de hele dag dragen en een paar keer ruiken hoe de geur zich gedurende de dag ontwikkelt. Bevalt het geurtje nog steeds? Dan kun je het geurtje kopen of eenvoudig online bestellen.

Terug naar Stijl
Uw advertentie hier?
Uw advertentie hier?