Handelen in commoditys

Goederen en grondstoffen zijn materialen die al eeuwenlang gebruikt worden en zodoende ook te allen tijde zullen blijven bestaan. Het is mogelijk om te handelen in deze goederen en grondstoffen, wat ook wel het commodity wordt genoemd. Het grote voordeel van commodity's is dat deze voor een redelijk lange periode kunnen worden opgeslagen en zodoende perfect zijn om te verhandelen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De commodities

Er bestaat vele soorten commodities. Zo wordt er vaak een onderverdeling gemaakt in edelmetalen, delfstoffen, agrarische producten en energie producten. Al deze producten kunnen worden verhandeld op een zogenoemde termijnmarkt. Op deze markt worden er termijncontracten van de grondstoffen verhandeld. Tijdens zo'n markt komen er vele kopers en verkopers van deze contracten bij elkaar, waardoor de koers van een grondstof bepaald kan worden. Op het moment dat er veel vraag is en weinig aanbod, dan zal de koers stijgen, terwijl er bij veel aanbod en weinig vraag juist een daling van de koers zal plaatsvinden. Als jij ook aan het handelen bent in commodities is het dus erg belangrijk dat je al deze trends en ontwikkelingen in de gaten houdt, zodat je hier tijdig op in kunt spelen en zodoende veel geld kunt verdienen.

Commodities en brokers

Bij de meeste brokers is het ook mogelijk om online te beleggen in deze commodities, vaak in de vorm van CFD's. Zo kunt u hier bijvoorbeeld denken aan Plus 500 of Etoro. Dankzij deze brokers heeft u meer zekerheid bij het handelen in commodity cfd's en kunt u alles online in de gaten houden. Zeker voor een beginnende handelaar is het raadzaam om gebruik te maken van de brokers. Let hierbij wel op de voorwaarden en eisen die de brokers stellen, aangezien deze nogal verschillend kunnen zijn. Lees bij voorkeur is onafhankelijke reviews van brokers voor cfd trading. Hier vindt u ook een duidelijk stappenplan voor cfd beleggen.

Terug naar Geld & carriere