Drie manieren om SEO optimalisatie toe te passen

Er zijn veel manieren om online onder de aandacht van je klanten te komen. Voor sommige van deze manieren moet je betalen, maar dat hoeft niet per sé. Door je te richten op SEO optimalisatie, pas jij je website aan op verschillende manieren, waardoor je een hogere positie in de zoekresultaten van Google krijgt. In deze blog noemen we drie van deze manieren. Begin direct!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1. Content marketing

De meest populaire manier om SEO optimalisatie toe te passen is door je te richten op content. Je website staat er vol mee! Of we het nou hebben over teksten of foto’s en video’s – content speelt een grote rol in jouw positie in de zoekresultaten van Google. Zo is het belangrijk dat je teksten voorzien zijn van de juiste zoekwoorden, in de juiste mate. Google scant jouw teksten en indexeert je website hiermee. Is jouw pagina het meest relevant voor een zoeker, dan komt jouw pagina bovenaan te staan!

2. Lokale SEO

Stel je voor: jij wil naar de kapper, maar weet nog niet welke. Je zoekt dan op “kapper”. Wanneer Google zijn zoekresultaten laat zien, vind je eerst een overzicht met allemaal kappers die bij jou in de buurt zitten. Dit heel lokale SEO! Niet voor ieder bedrijf is dit relevant, maar als jij een dienst aanbiedt waarmee je vooral concurreert met andere lokale bedrijven, zoals een kapper, is lokale SEO wel erg handig! Het belangrijkste in deze dienst is het meedoen in de Local 3-pack: zoekers vinden jouw bedrijfsgegevens direct en krijgen meteen de mogelijkheid om contact met je op te nemen.

3. B2B SEO

SEO optimalisatie kan toegepast worden op verschillende markten: of jij nou aan B2B- of B2C-marketing doet, SEO is waar je naar op zoek bent. De key van B2B SEO is dat met name je manier van spreken. Je krijgt namelijk meer te maken met bedrijven die gericht ergens naar op zoek zijn. Dit betekent vaak hogere budgets, maar ook hogere eisen. Het is dus belangrijk dat jij op een zakelijke manier jezelf succesvol weet te presenteren, aangezien bedrijven hierdoor sneller zullen overgaan op een conversie, en jij hiermee een hogere positie in de zoekresultaten behaalt.

Hulp nodig?

Ben jij op zoek naar een partner die weet welke SEO optimalisatie-diensten er passen bij jouw wens? Neem eens een kijkje op traffictoday.nl! Hier vind je uitgebreide informatie over de werkwijze van Traffic Today met een mogelijkheid om contact met ze op te nemen. Succes!

Terug naar Geld & carriere