Drie inspiratie ideeën voor een mannenslaapkamer

Een slaapkamer van mannen ziet er meestal anders uit dan één voor vrouwen. Minder franjes en tierelantijntjes, en meer praktisch en eenvoudig ingericht. Waar je op moet letten bij het inrichten van een slaapkamer voor mannen? We geven drie inspiratie ideeën.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Kies op kleur

In een slaapkamer voor mannen zie je meestal geen bonte verzameling aan kleuren. Er wordt vaak gekozen voor een basiskleur, waarmee gevarieerd wordt in verschillende tinten. Dat kunnen donkere, natuurlijke kleuren zoals bruin, antraciet en donkerblauw zijn. Geef niet alles in de kamer deze kleur (of variatie daarop) om te voorkomen dat het een donkere, sombere kamer wordt. Kies bijvoorbeeld voor een paar kleuraccenten in een lichtere tint, zoals een terra sprei, crème kleurige lichtere kussens of gordijnen in een zachte, beige tint.

Goede verlichting

Omdat de kleur in een mannenslaapkamer overwegend donker is, kun je niet zonder een goede verlichting. Maak bij het inrichten van de slaapkamer al een lichtplan, zodat je niet achteraf aan de slag moet met lampen en contactpunten. Goede verlichting betekent geen donkere hoekjes in de kamer, voldoende licht om bij te lezen maar ook zacht licht om bij in slaap te vallen. Hard, fel licht voorkomt dat je lichaam melatonine aanmaakt, het slaaphormoon dat je nodig hebt om goed in slaap te vallen. Het is dus verstandig te kiezen voor licht dat je kunt dimmen, zodat je altijd de juiste hoeveelheid licht hebt voor iedere behoefte. Heb je veel natuurlijk licht dat de slaapkamer binnen valt? Maak daar dan slim gebruik van! Heb je hinderlijk licht dat in de nacht naar binnen valt? Kies dan voor verduisterende raamdecoratie, zoals rolgordijnen of shutters. Je laat heel eenvoudig een gordijn op maat maken als je geen passende raamdecoratie kunt vinden.

Persoonlijk

Een slaapkamer is niet alleen de ruimte waar je slaapt, het is een onderdeel van je huis. Het reflecteert jouw persoonlijkheid. Dat bereik je door een persoonlijke touch toe te voegen. Houd je van reizen? Zet dan wat souvenirs in de slaapkamer Ben je een sporter? Maak wat ruimte voor sporttrofeeën. Houd je van muziek? Hang platen aan de muur, zet een instrument in de kamer of zorg voor een goede muziekinstallatie.

Terug naar Huis & tuin