Slaapkamer meer sfeer geven? Zo doe je dat!

Vind je jouw slaapkamer niet bepaald gezellig? Dan kan het een goed idee zijn om hier mee aan de slag te gaan, want het is zeker mogelijk om je slaapkamer gezelliger te maken. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je slaapkamer meer sfeer te geven. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan vooral even verder, want wij vertellen hieronder hoe je dit kunt aanpakken!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Raamdecoratie

Heb je in jouw slaapkamer nog helemaal geen raamdecoratie of is jouw huidige raamdecoratie nodig aan vervanging toe? Dan is het tijd om hier aandacht aan te besteden. Naast het feit dat raamdecoratie natuurlijk hartstikke functioneel is, is het daarnaast ook nog sfeervol. Bij raamdecoratie kun je denken aan bijvoorbeeld klassieke gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen of lamellen. Voor een leuk effect kun je jouw raamdecoratie uitkiezen op basis van de rest van je slaapkamer, zodat het een mooi geheel wordt. Ben je op zoek naar toffe raamdecoratie? Dan is gordijnen kopen zeker iets om te overwegen.

De muur een warme kleur geven

Als je meer sfeer wilt geven aan je slaapkamer, kun je ook nadenken over het pimpen van je muren. Als je op zoek bent naar gezelligheid, kan het in dit geval handig zijn om te kiezen voor een warme kleur op je muren. Of je nu kiest voor één gekleurde muur of al je muren in een warme kleur: het zal er direct gezelliger uitzien. Bij warme kleuren zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan bordeauxrood, roest oranje of verschillende bruintinten.

Verlichting

Je slaapkamer meer sfeer geven? Dan kun je ook eens kijken naar de verlichting. Heb je momenteel alleen functionele verlichting in je slaapkamer? Voor meer sfeer zou je ook voor dimbare verlichting kunnen kiezen. Uiteraard is ook sfeerverlichting een goede optie, al moet dit natuurlijk niet de basisverlichting in je slaapkamer zijn.

Muurdecoratie

Wat wonderen kan doen qua sfeer in je slaapkamer, is muurdecoratie. Als jij dit momenteel dus nog niet of nauwelijks hebt, kan het hoog tijd zijn voor verandering. Door slechts een paar dingen aan je muur toe te voegen kan jouw slaapkamer er meteen al leuker uitzien. Muurdecoratie is er in allerlei verschillende soorten, je hebt hierin ruime keuze. Je kunt bijvoorbeeld denken aan schilderijen, fotolijstjes, muurstickers, posters, wandplanken of wandkasten. 

Een vloerkleed

Wat tegenwoordig ook steeds populairder wordt, is een vloerkleed. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer is dit enorm geliefd. En dat is natuurlijk niet zomaar zo. Een vloerkleed in je slaapkamer kan zorgen voor een hoop gezelligheid. Vloerkleden zijn te koop in veel verschillende soorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een effen vloerkleed, een vloerkleed in een fel kleurtje of juist een vloerkleed met een leuk patroon. Waar je ook voor kiest, het kan zeker bijdragen aan een gezelligere slaapkamer. En dat niet alleen, want als je kiest voor een zacht vloerkleed zal je in je slaapkamer ook niet gauw koude voeten meer hebben!

Deze bovenstaande dingen zijn zeker de moeite waard om te overwegen als jij jouw slaapkamer een make-over wilt geven. Kijk naar wat in jouw slaapkamer echt aan vervanging toe is en zorg ervoor dat jouw slaapkamer meer gezelligheid uitstraalt. Dan zal je het zelf ook leuker vinden om hier veel tijd door te brengen!
 

Terug naar Huis & tuin