Creëer sfeer in de tuin met een buiten wandlamp

Voor veel mensen is de tuin een oase van rust. Zeker in de zomermaanden spenderen we veel tijd buiten. Daarom willen we dat onze tuin er op zijn best uitziet. Een belangrijk onderdeel hiervan is verlichting. Met de juiste verlichting creëer je meer sfeer in de tuin. Een wandlamp buiten is dan ook ideaal voor mensen die hun tuin willen verlichten om een fijne sfeer te creëren. 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De wandlamp voor jouw tuin

Er zijn tal van verschillende wandlampen voor buiten beschikbaar. Welke geschikt is voor jouw tuin, hangt af van een aantal factoren. Kijk bijvoorbeeld naar de stijl van de tuin en het type lamp dat je voor ogen hebt.

Bij een moderne tuin past een minimalistische wandlamp bijvoorbeeld goed bij de sfeer. Een klassieke tuin met veel groen en bloemen vraagt daarentegen om een wandlamp met een landelijke uitstraling. Kies voor een kleur die past bij de kleuren van je tuin en huis.

Naast de stijl en kleur, is het ook belangrijk om te kijken naar het type lamp. Wil je bijvoorbeeld een wandlamp die direct licht geeft of juist een lamp met meer indirect licht? Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur en de functie van de lamp. 

Tips voor het installeren van een wandlamp

Heb je de perfecte wandlamp gevonden en wil je deze nu gaan installeren. Met onderstaande tips weet je zeker dat het goed komt.

1. Kies de plek waar je de wandlamp wilt bevestigen zorgvuldig uit. Kijk waar het licht het beste tot zijn recht komt en waar je het meeste profijt hebt van de verlichting. 
2. Schakel de stroom uit voordat je begint met installeren.
3. Boor gaten waar de schroeven moeten komen. Zorg ervoor dat ze op dezelfde afstand van elkaar zitten als de schroeven aan de achterkant van de lamp.
4. Bevestig de wandlamp met schroeven aan de muur.
5. Sluit de elektriciteit aan op de wandlamp. Let hierbij goed op dat de draden op de juiste plek worden aangesloten.
6. Test uiteindelijk de wandlamp om te zien of deze goed werkt. Schakel de stroom weer in en zet de lamp aan.

Geniet van je sfeervolle tuin met een wandlamp buiten

Zodra je de wandlamp buiten hebt geïnstalleerd, is het tijd om te genieten van je sfeervolle tuin. Zet de wandlamp aan als het begint te schemeren en geniet van een gezellige sfeer in de tuin. Daarnaast ben je ook nog eens verzekerd van een veilige tuin! Je ziet beter waar je loopt en eventuele ongewenste gasten betreden minder snel je tuin.

Kortom, een wandlamp buiten is een mooie toevoeging aan de tuin. Kies een lamp die past bij de stijl van je tuin en installeer deze zorgvuldig. Zo creëer je niet alleen meer sfeer, maar zorg je ook voor meer veiligheid in de tuin. Geniet van een sfeervolle tuin met een wandlamp buiten!

Terug naar Huis & tuin