Hoe creëer je meer privacy in je tuin?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Tips om meer beschutting en privacy in de tuin te creëren

Ben je op zoek naar manieren om meer privacy in je tuin te creëren? De tuin is de plek waar je lekker ontspannen kunt zitten of de mouwen opstroopt om te gaan tuinieren. Een beetje privacy in je tuin is dan wel zo prettig. Je kunt meer privacy te creëren door bijvoorbeeld schuttingen te plaatsen, maar welke opties zijn er hierbinnen zoal? Wij zochten uit op welke manieren je voor meer beschutting en privacy in de tuin kunt zorgen en hebben een aantal mooie opties voor je op een rijtje gezet. Zo heb je jouw keuze straks snel gemaakt.

Een natuurlijke afscheiding

Als afscheiding voor je tuin heb je de optie om voor een natuurlijke afscheiding te kiezen. Je kunt hierbij uit diverse materialen kiezen om te zorgen voor een mooie natuurlijke uitstraling van je tuinafscheiding die je veel privacy garandeert. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een kant- en- klaar haag of laat bijvoorbeeld een cortenstaal schutting begroeien met klimplanten voor zo min mogelijk doorkijk. Gecombineerd met een mooi tuinhek is dit zeker een prachtig plaatje.

Houten schutting

Een houten schutting is de ideale afscheiding voor je tuin, omdat deze niet water gegeven hoeft te worden en weinig onderhoud behoeft. Dit in tegenstelling tot een natuurlijke afscheiding. Wat je wel kunt doen, is planten hangen aan de schutting, zodat deze toch een groene uitstraling kijkt. Een houten schutting zorgt tevens voor veel privacy, omdat niemand hier zomaar doorheen kan kijken. De meeste schuttingen zijn twee meter hoog, wat dit onmogelijk maakt.

Schutting van rabatdelen

Ook een rabatdelen schutting heeft genoeg privacy te bieden, omdat deze schutting ervoor zorgt dat er geen zicht is. Een rabat schutting bestaat ook wel uit een systeem van losse rabatplanken en palen waarmee de schutting opgebouwd is. Ga voor composiet rabatdelen als je een onderhoudsvrije schutting wenst. Heb je een kleiner budget, dan kun je het beste kiezen voor een houten rabatdelen schutting.

Betonnen schutting

Betonnen schuttingen staan erom bekend dat ze jarenlang meegaan. Langer dan een groene schutting of een houten schutting. Beton rot niet en zal ook niet kromtrekken. Tevens kan beton tegen water- en winderosie, wat het duurzaam materiaal maakt. Bedenk echter wel of je een betonnen schutting wilt hebben, want deze schuttingen kunnen wanneer je niet de juiste keuze maakt snel sfeerloos ogen.

Wij wensen je veel succes met het zoeken naar de best passende tuinafscheiding.

Terug naar Huis & tuin