Bieretiketten: alle te vermelden informatie op een rijtje

Naast het merk doel en de merkherkenning, moeten bieretiketten waardevolle informatie voor de klanten bevatten waarmee ze het bier duidelijk en effectief kunnen herkennen en een geïnformeerde aankoop kunnen doen. Je kunt daarbij kiezen voor etiketten bestellen of zelf vervaardigen. In deze blog lees je meer over de informatie die vermeld moet worden op bieretiketten.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Verplichte informatie

Je zult bij bier etiketten merken dat bepaalde informatie standaard weergegeven moet worden. Denk bijvoorbeeld aan de merk- of bedrijfsnaam van de fabrikant, de locatie van de fabriek, productiepartij, botteldatum en alcoholpercentage van je bier. Bier kan namelijk gedefinieerd worden als niet-alcoholisch als het alcoholpercentage niet hoger is dan 1,2% en light als het niet hoger is dan 3,5%.Je dient verder ook de vervaldatum, ingrediëntenlijst en netto volume van het product, uitgedrukt in liters of centiliters te vermelden.

Niet-verplichte informatie

Tot de niet verplichte informatie die je op je bieretiket kunt vermelden behoort de welbekende streepjescode. Deze unieke code plaats je op je etiket om je product te identificeren. De code moet moet leesbaar zijn en de balken moeten contrasteren met de achtergrond. Zwarte codes worden meestal op een witte achtergrond afgedrukt. Vermijd altijd rood voor balken, aangezien de meeste gangbare barcodescanners deze niet kunnen lezen. De winkels en supermarkten scannen deze code bij het afrekenen van je aankoop.  Andere informatie die niet verplicht is, is de zogenaamde QR-code. Deze kan worden gebruikt om interessante informatie in een kleine ruimte in te voegen, zoals links naar pagina's van je website, advertenties, applicaties enz. Dat geldt ook voor bier producenten die een zin op hun etiket willen opnemen om verantwoord drinken te stimuleren. Denk aan een zin die de consument eraan herinnert dat het drinken van overmatige hoeveelheden alcohol zichzelf en andere mensen kan schaden.

Tot Slot

Bij het bestellen of zelf ontwerpen van je bieretiketten zul je rekening moeten houden met de verplichte als niet verplichte informatie die je op je etiket dient te vermelden. Zorg ervoor dat je niet alleen verplichte informatie vermeld, maar dat je etiket ook in het oog springt en dat je daarmee meer naamsbekendheid krijgt.

Terug naar Geld & carriere