Alles wat je moet weten over laminaat

Laminaat is een van de meest populaire vloerbedekkingen op de markt. Niet zo gek! Het is duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in veel verschillende ontwerpen. Of je nu op zoek bent naar een moderne look of een meer traditionele uitstraling wilt, er is altijd een laminaatvloer die bij jouw smaak past. We bespreken graag alles wat je moet weten over laminaat. Van de voordelen tot de verschillende soorten.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Voordelen van laminaat

Laminaatvloeren hebben veel voordelen ten opzichte van andere soorten vloerbedekkingen. Ten eerste is laminaat erg duurzaam en kan het jaren meegaan zonder te beschadigen of te slijten. Het is ook gemakkelijk ten onderhouden en te reinigen.

Een ander voordeel van laminaat is dat het zeer veelzijdig is. Het kan worden gebruikt in elke kamer van het huis, inclusief de keuken en de badkamer. Ook kan het worden geïnstalleerd op verschillende ondergronden, zoals beton, hout en vinyl. Bovendien is laminaat relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten vloerbedekking, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor mensen met een beperkt budget. Daarnaast zorgt laminaat voor het creëren van meer ruimte.

Soorten laminaat

Er zijn verschillende soorten laminaat op de markt, elk met hun eigen stijl en ontwerp. Dit zijn enkele van de meest voorkomende soorten laminaat:

  • Houtlaminaat. Dit type laminaat heeft de uitstraling van een houten vloer, maar is goedkoper en gemakkelijker te onderhouden.
  • Tegellaminaat. Dit type heeft de uitstraling van tegels en is daardoor ideaal voor keukens of badkamers.
  • Hoogglanslaminaat. Dit heeft een hoogglansafwerking en is perfect voor moderne interieurs.
  • Visgraatlaminaat. Dit heeft een visgraatpatroon en past mooi bij zowel klassieke als moderne interieurs.

Installatie van laminaat

Het installeren van laminaat is een vrij eenvoudig proces dat de meeste doe-het-zelvers kunnen doen. Eerst bereid je de ondervloer voor. Deze moet schoon, vlak en droog zijn voordat je het laminaat installeert. Vervolgens moet je het laminaat op maat snijden en de planken in elkaar klikken. Begin bij de muur en werk je weg naar de andere kant van de kamer.

Onderhoud van laminaat

Laminaat is eenvoudig te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om het schoon te houden. Wil je het laminaat reinigen? Gebruik dan een licht vochtige doek en vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen. 

Overtuigd? Neem een kijkje bij Bebo Parket voor het mooiste en goedkoopste laminaat!
 

Terug naar Huis & tuin