Zo maak je jouw interieur klaar voor de winter

De winter staat alweer voor de deur. Temperaturen die dalen, de kledingswitch die plaatsvindt en het feit dat je veel tijd binnen doorbrengt: het hoort er allemaal bij. De lange winteravonden zijn perfect om in je eigen huis door te brengen. Bij de wintermaanden hoort echter wel een hoop gezelligheid, dus het is wel zo leuk dat jouw interieur er sfeervol uitziet. Wil jij jouw interieur helemaal winterklaar maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder lees je wat je kunt doen om jouw interieur klaar te maken voor de koude maanden die eraan zitten te komen!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Warme kleuren

Waar het vanzelfsprekend is dat je in de zomer lichte en frisse kleuren in je interieur laat terugkomen, is dat in de wintermaanden weer anders. Dan is het namelijk helemaal populair om warme en donkere kleuren te gebruiken. Waarom? Omdat je hiermee echt een winterse sfeer kunt creëren in je interieur. Wil je flink uitpakken met een winterse make-over van jouw interieur? Dan kun je erover nadenken om je muren te verven of te behangen in een warme kleur. Bij warme kleuren voor in je interieur zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan rood- of bruintinten, maar ook aan bijvoorbeeld donkerblauw of donkergroen.  Je kunt warme kleuren overal in je interieur laten terugkomen. Bijvoorbeeld op je muren, maar ook in accessoires. 

Zachte materialen

Waar je jouw interieur ook helemaal in een winterse stemming mee kunt brengen? Met zachte materialen. Tijdens die lange, koude winteravonden kun je tenslotte vast wel wat extra warmte gebruiken. Je zou hierbij bijvoorbeeld kunnen denken aan plaids, sierkussens van een zacht materiaal of een vloerkleed van een zacht materiaal. Dit past perfect bij de winter en jouw interieur zal er hierdoor dan ook gelijk een stuk sfeervoller uitzien.

Gashaard

Waar je ook aan zou kunnen denken, is het plaatsen van een gashaard. Dit is een populair alternatief voor een houtkachel. Een gashaard brengt veel sfeer met zich mee, waardoor het ideaal is voor jouw winterse interieur. Daarnaast kun je hiermee gemakkelijk de vlamhoogte reguleren, waardoor je hier vaak mee kunt variëren. Ook is een gashaard in staat om warmte te leveren aan jouw huis, wat natuurlijk in de winter mooi meegenomen is. Zie jij het wel zitten om een gashaard in huis te hebben? Kijk dan zeker eens naar de gashaarden van HaardencentrumNederland

Veel lichtjes

Lichtjes zijn een echte must in jouw interieur tijdens de donkere wintermaanden. Denk hierbij vooral aan sfeerverlichting. Zoals de naam doet vermoeden is deze verlichting bedoelt om meer sfeer in de ruimte te brengen. Bij sfeerverlichting kun je denken aan kleine lichtbronnen, zoals bijvoorbeeld kaarsjes of lampen die je kunt dimpen. Kijk waar je nog wat donkere hoeken hebt in jouw interieur en zorg ervoor dat dit verlicht kan worden. Door veel lichtjes toe te voegen, zal jouw interieur direct gezellig ogen. En dat maakt die lange winteravonden nog leuker!

Winterse geuren

Zeg je winter, dan zeg je winterse geuren. Er zijn nu eenmaal een aantal geuren waarbij je direct aan de winter denkt. Bijvoorbeeld bij de typische geuren van hout, kaneel of vanille zou je snel aan de winter kunnen denken. Het kan goed zijn om deze winterse geuren terug te laten komen in jouw interieur. Dit kun je realiseren door bijvoorbeeld geurkaarsen of geurstokjes te plaatsen in huis. Zo kun je iedere keer als je jouw huis binnenkomt weer genieten van die heerlijke winterse geuren. 

Met behulp van deze bovenstaande tips kun jij jouw interieur een make-over geven, zodat het helemaal geschikt is voor de wintermaanden. Hoe gezelliger je interieur wordt, hoe leuker het is om die lange winteravonden door te brengen. Op de bank ploffen met een heerlijk serie aan of een gezellige spelletjesavond organiseren, je kunt in huis genoeg leuke dingen doen als het koud is buiten. Laat die kou dus maar komen, want met deze tips is jouw interieur er in ieder geval klaar voor!

Terug naar Huis & tuin