Zelf klussen thuis? 5x goede tips!

Zijn er bij jou een aantal dingen in huis die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken? Of je nu twee rechterhanden hebt of juist totaal niet: zelf klussen in huis zeker mogelijk. Het verven van de muren, een nieuwe vloer leggen, gaten in de muur boren en nog vele andere dingen: in huis zijn altijd wel klusjes die je kunt doen. Ben jij echter niet zo vaak zelf gaan klussen en weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Dan kunnen een aantal praktische klustips vast goed van pas komen bij je. Voor deze tips ben je hier aan het juiste adres, dus lees snel verder!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Plannen, plannen, plannen

Als je zelf aan de slag gaat met verschillende klussen in huis, is het van groot belang om te plannen. Maak en planning en zet hierin welke klussen je gaat doen. Zo houd je een goed overzicht van wanneer de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Dit is handig, want zo kun je goed bijhouden wat er nog gedaan moet worden. 

Stel een budget op

Ga je een flinke klus uitvoeren of zelfs een ruimte in huis helemaal verbouwen of renoveren? Dan kan dit natuurlijk aardig gaan oplopen in de kosten. Bij een grote klus is het daarom verstandig om vooraf een maximumbudget op te stellen. Zo weet je goed wat je te besteden hebt en kun je hier rekening mee houden. Bij het opstellen van een maximumbudget voor een grote klus is het aan te raden om ook rekening te houden met onvoorziene kosten. Als je gaat klussen, is de kans namelijk groot dat je hiermee te maken krijgt. Ga je slechts wat kleine klusjes uitvoeren? Dan is het niet noodzakelijk om een budget op te stellen vooraf, aangezien je dit binnen no time kunt uitvoeren.

Het juiste gereedschap

Zonder gereedschap kom je natuurlijk nergens als je zelf gaat klussen thuis. Des te belangrijker is het dat jij in het bezit bent van goed gereedschap. Gereedschap is er natuurlijk in veel verschillende soorten. Afhankelijk van de van de klus die je gaat uitvoeren, kun je uiteraard bepalen welk gereedschap nodig is. Welk gereedschap je in ieder geval tot je beschikking moet hebben als je zelf gaat klussen? Denk bijvoorbeeld aan een boormachine, hamer, schroeven en spijkers, bouten en moeren, handzaag en rolmaat. Naar welk gereedschap voor een klus je ook op zoek bent, je kunt zeker een kijkje nemen bij Makita gereedschap van Mastertools. Zorg ervoor dat je voordat je begint aan een klus alle nodige gereedschappen bij je hebt. Je zit er tenslotte niet op te wachten om tijdens je klus ineens nog van alles te moeten halen.

Goede werkkleding

Wat ook van belang is als je thuis gaat klussen, is om goede werkkleding te dragen. Je kunt natuurlijk gaan klussen in een oude spijkerboek met een oud T-shirt, maar als je van plan bent vaak klussen op te pakken in huis kan het goed zijn om werkkleding te kopen. Werkkleding van goede kwaliteit is hier namelijk zeer geschikt voor. Het draagt bij aan je eigen veiligheid en zit vaak lekker comfortabel. Naast goede werkkleding is het ook een aanrader om te zorgen voor stevige werkschoenen en werkhandschoenen. Deze kunnen namelijk bij veel klussen thuis maar al te goed van pas komen.

Kijk tutorials

Heb je geen idee hoe je een bepaalde klus moet uitvoeren? Dan biedt het internet hulp. Er zijn namelijk voor allerlei klussen genoeg tutorials te vinden die je kunt bekijken. Hierin wordt dan stap voor stap uitgelegd wat je allemaal moet doen. Zeker als beginnende klusser is dit handig, want zo heb je meer houvast.  

Van plan om binnenkort wat klusjes op te pakken in huis? Houd deze tips dan goed in gedachten. Deze praktische klustips kunnen jou erbij helpen om goed aan de slag te kunnen. Of je nu beginnende klusser bent of een gevorderde klusser: met een goede voorbereiding moeten de klusjes vast lukken.


 

Terug naar Huis & tuin