Wielrenners bier - Perfect voor de sportieveling!

Geniet, maar drink met mate - en met je favoriete wielrenner maten! De winter is bijna voorbij en wij zitten al met smart te wachten op het nieuwe lente en zomerseizoen. Dé seizoenen waarin we onze sloffen massaal inruilen voor onze wielrenschoenen en onze donkere speciaalbiertjes voor,  je raadt het al, wielrenners bier! In dit artikel nemen we je mee in het populaire fenomeen van Nederlandse bodem. Gebrouwen door wielrenners, speciaal voor wielrenners.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Wielrenners bier IPA’s

Er bestaan natuurlijk talloze soorten bier, en datzelfde geldt natuurlijk ook voor wielrenners bier. Ga jij voor een tripel, een IPA, of heb je toch liever een blond? Je besteld je biertje zoals jij hem wil!

Zo is er de West Coast IPA: een uitgebalanceerd biertje met de fruitige aroma’s van grapefruit en mandarijn, die een perfecte tegenhanger vormen van de natuurlijke bitterheid van een IPA. Met een alcoholpercentage van rond de 8% is deze goudgele rakker er eentje voor de echte bierliefhebber.

Liever wat lichter wielrenners bier? Dan kun je jezelf na een zware fietsrit ook trakteren op een verfrissende Session IPA. Met hints van meloen, papaja, perzik en lychee en een alcoholpercentage van 3,5% valt dit biertje eigenlijk altijd wel in de smaak.

Wordt je niet warm van hoge alcoholpercentages? Niet getreurd, want dan is er nog de speciale NON IPA. Dit verfrissende en toch bittere biertje bevat minder dan 0,5% alcohol. Daarmee heb je een verantwoorde keuze in de hand.

Welke soorten wielrenners bier zijn er verder?

IPA’s zijn natuurlijk niet de enige soorten wielrenners bier die je kunt nuttigen. Zo zijn er van sterk naar zacht nog een tripel, een pilsener en een blond variant beschikbaar.

De sterkste van de drie, de tripel, is hét krachtige biertje voor de liefhebber. Dankzij de krachtige smaak doet deze het goed met rood vlees en oude, smaakvolle kazen. Perfect voor een gezellige avond met vrienden en familie.

Liever een reguliere pils? Dan kun je natuurlijk gaan voor de pilsener. Met een frisse opening, subtiel bittertje en een aangename afdronk kun je na een fietsrit feestelijk proosten met je koers maatjes.

And last but not least: blond bier. Perfect voor een hete zomerdag, heerlijk voor tussendoor. Met een soepele afdronk, een lichte schuimkraag en een zacht karakter drink je dit dorstlessende pilsje zo weg.

Wielrenners bier in blik

Compacter, lucht- én lichtdicht en duurzaam: dat is wielrenners bier in blik! Normaliter wordt bier in glazen flessen verkocht, maar wielrenners bier wordt met zorg en aandacht samengesteld. En dat zie en proef je direct. Doordat blik geen licht doorlaat zullen UV stralen ook niet de kans krijgen om de smaak van het bier aan te tasten. Zodoende blijft de smaak van je bier langer in tact!

Daarnaast is blik natuurlijk veel beter te recyclen dan glas. Niet voor niets is aluminium een van de meest gerecyclede materialen in ons land. Een ander voordeel van bier in blik is dat het transport een stuk minder belastend maakt voor het milieu. Blik is namelijk minder zwaar en makkelijker te stapelen, waarmee meer bier in een keer vervoerd kan worden ten opzichte van bier in flessen.

Ook niet onbelangrijk: bier in blik wordt dankzij het dunne materiaal sneller koud en blijft daarnaast ook langer koel. Zo heb je altijd koud wielrenners bier klaarstaan voor jou en je maten. Proost!

Terug naar Lifestyle