Welke DJ-controller moet ik kiezen?

Okay gang, grijp je schroevendraaiers en zet je safety goggles op. Het wordt een wilde rit door het technoland van DJ-controllers. Laten we de verschillende machines eens nader bekijken.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De Starter: Numark Party Mix

De Numark Party Mix is de ideale start voor de beginnende DJ. Deze budgetvriendelijke controller wordt geleverd met VirutalDJ software, ideaal voor nieuwkomers. Hij heeft twee kanalen, vier pads per kanaal voor cue punten of samples, en betrouwbare jogwielen om aan de basisbehoeftes van een beginnende mixmeester te voldoen1. Als je een beetje extra wilt investeren, kun je ook kijken naar de Pioneer DDJ-200, de Rolls Royce onder de beginnerscontrollers.

De Middenweg: Pioneer DDJ-400

Vervolgens hebben we de Pioneer DDJ-400, de Brug der Zucht voor de serieuze hobbyist. Deze controller werkt met de Rekordbox-software en bevat twee kanalen, maar door middel van de 'Deck Select'-functie kun je schakelen tussen vier decks. Het is alsof je een vier-in-één multitool hebt, helemaal geweldig! Daarnaast heeft hij acht pads per kanaal die je kunt instellen voor je hot cues, loops, beat jump en sampler. Perform als nooit tevoren met deze machine. Voor degenen die een voorkeur hebben voor Serato, is de Numark Mixtrack Platinum FX een goed alternatief.

De Pro: Traktor Kontrol S4 MK3

Bereid je voor op de big league met de Traktor Kontrol S4 MK3. Ontworpen voor Traktor Pro-software, biedt deze controller vier kanalen, 16 RBG pads en haptische feedback op de jogwielen – een soort van tactiele respons die je bij het scrollen door de tracks het gevoel van een echt vinyl geeft. Als dat geen technologische magie is! Voor een alternatief, kijk eens naar de Roland DJ-800.

De Ster: Pioneer DDJ-1000

Last but not least, de Pioneer DDJ-1000 is de ultieme DJ-controller. Full-size jog wheels, twee high-definition schermen per jog wheel en vier kanalen zijn slechts het topje van de ijsberg. En als je op zoek bent naar iets met een twist, overweeg de Denon DJ Prime 4. Het heeft een ingebouwde 10 inch touchscreen en kan standalone werken, geen laptop nodig.

Zoals je ziet, mannen, is er een wereld van DJ-controllers te ontdekken. Of je nou net begint of dat je de volgende Tiesto bent, er is altijd een controller die past bij je behoeften en budget.

Terug naar Gadgets