Wat zijn de populairste taarten van dit moment?

Taarten kunnen eigenlijk altijd. Om iets te vieren, maar ook gewoon zomaar omdat het lekker is. Maar voor welke taart kies je? De meeste mensen hebben zelf een favoriet die eigenlijk altijd wel besteld of gemaakt wordt bij speciale gelegenheden. Misschien wil je dit jaar echter eens iets anders. Dat kan! Keus genoeg. Door de jaren heen zijn er heel wat taarten in Nederland bijgekomen. Van de ouderwetse slagroomtaart tot de meest nieuwe soorten zoals de cheesecake en red velvet.

Maar voor welke taart kies je als je er zeker van wilt zijn dat deze bij (bijna) iedereen in de smaak zal vallen? Hieronder volgen de meest populaire taarten van dit moment om je op weg te helpen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Universele taarten

Er zijn van die taarten die vrijwel iedereen wel eens gegeten heeft en ook daadwerkelijk lust. Van die universele taarten die je eigenlijk bij elke verjaardag wel eens aangeboden krijgt. Denk hierbij aan de slagroomtaart, chocoladetaart en appeltaart.

Met deze taarten kan je eigenlijk nooit een verkeerde keuze maken. Zeker niet wanneer je deze ook nog eens bij een banketbakker haalt. Daar kunnen je eigen bakkunsten meestal niet tegenop. Wil je het toch nog iets specialer maken? Kies dan voor een heerlijke fototaart. Een heerlijke slagroomtaart met een persoonlijke foto. Zo maak je de taart een stuk specialer, maar wel oud vertrouwd lekker. Ook ideaal voor kindertaarten. Op die manier kun je eenvoudig de taart bij het thema van het feestje laten aansluiten.

Zelf een taart maken

Een zelfgemaakte taart doet het eigenlijk ook altijd goed. Hoewel we de smaak van de banketbakker meestal niet kunnen evenaren, gaat er niets boven een zelfgemaakt warm stukje cake of taart. Bovendien kun je dit zo speciaal maken als je zelf wilt. Daarnaast zijn er tegenwoordig heel veel pakken verkrijgbaar waarmee je eenvoudig zelf een eenvoudige kwarktaart of traditionele appeltaart mee kunt maken. Meestal hoef je slechts enkele ingrediënten toe te voegen. Dit is een relatief voordelige manier om snel zelf een lekkere taart te bereiden.

Cheesecake

De cheesecake wordt pas sinds enkele jaren echt graag gegeten in ons land. Pakweg tien jaar geleden hoorde je hier nog maar weinig over. Maar wat zijn we blij dat deze taart ook naar ons land is gekomen. Het is een heerlijke taart die door vrijwel iedereen graag gegeten wordt. Het is tevens een taart die je eventueel zelf zou kunnen maken.

Kwarktaart

Ook de kwarktaart behoort tot één van de absolute klassiekers in ons land. Makkelijk te maken en heerlijk om te eten. Bij de banketbakker smaken ze al helemaal overheerlijk. De kwarktaart is vooral een aanrader voor feestjes gedurende de zomermaanden. Een lekkere frisse taart tijdens een warme zomerdag. Dat is pas écht genieten. Kwarktaart wordt meestal in combinatie met verschillende frisse fruitsoorten gemaakt. Denk aan aardbei, maar ook aan mandarijn of framboos.

Terug naar Lifestyle & entertainment