Waarom kiezen voor een fietstrainer

In de zomer wordt de fiets veel gebruikt als vervoersmiddel. Het wordt recreatief gebruikt en voor sportieve activiteiten. Voor sporters is het belangrijk om de zomer startklaar te zijn, om jouw vrienden even te laten tonen dat jij fit bent. Hoe wordt je startklaar voor de zomer? Door gebruik te maken van een fietstrainer. Hieronder zullen we een aantal redenen geven waarom een fietstrainer ideaal kan zijn.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Type fietstrainers

Er zijn diverse soorten fietstrainers, waardoor er voor verschillende type fietsers, de trainer gebruikt kunnen worden. Is het voor een eenvoudige rit, een flinke work out of juist voor competitie. Bij de fietstrainer kun je een eigen training kiezen en werken aan diverse spiergroepen en uithoudingsvermogen. Weten welke fietstrainer het beste bij jou past? Met een goede koopgids weet je zo welke de beste keuze fietstrainer voor jouw is.

Voordelen fietstrainer

Ben jij nog niet overtuigd waarom een fietstrainer zeer geschikt kan zijn. Lees hier de voordelen van een fietstrainer die voornamelijk interessant zijn in de winter.

Betrouwbare omstandigheden

Door een fietstrainer te gebruiken heb je geen last van vervelende factoren. Zo heb je onder andere geen last van slecht weer, drukte op de weg, etc. Er zijn type fietstrainers die het fietsen realistischer maken door het laten zien van beelden.

Het meten van vooruitgang

De fietstrainer kan eenvoudig bijhouden hoeveel minuten, afstand, hartslag, verloren calorieën en nog meer. Via een app kun je deze statistieken bij houden en eenvoudig delen met vrienden. Nu kun je ook constant fietsen, zonder te stoppen voor verkeer of dergelijke. Het maakt het fietsen ook weer een stuk veiliger.

Verschillende trainingsprogramma’s

Het fietsen op een fietstrainer is niet eenzijdig door de hoeveelheid variërende programma’s. Zo zijn er verschillende trainingssessies waaruit je kan kiezen. Hierdoor kun je efficiënt omgaan met je spieren en verbeter je verschillende stijlen. Kies voor een sprint of kies je voor een route door de bergen. Je kunt door middel van een app ook een competitie starten met bekenden. Versla je vrienden in de Ronde van Frankrijk!

Fietsen in de winter

Fietsen voor sport in de winter is verleden tijd. Je hoeft nou niet te fietsen op hoge snelheid in het donker en je hoeft nu niet elke keer het licht toe te voegen aan de fiets. Daarnaast is het ook eenvoudiger om een work out te doen, zonder vervelende omstandigheden.

Het fietsen met een fietstrainer is ook een stuk efficiënter en goedkoper. De winter biedt vaak pijnlijke omstandigheden voor het materiaal van de fiets. Als je de winterkosten vergelijkt met de kosten van een fietstrainer, dan profiteer je al na twee winters.

Herstel is beter

Door gebruik te maken van een fietstrainer hoef je extra werkzaamheden niet meer te doen. Van onderhoud tot schoonmaak, dit is niet meer nodig bij een fietstrainer. Hierdoor kun je direct focussen op het herstel van de fietsen.

Terug naar Sport