Voordelen van orale profylaxe

Orale profylaxe is het proces van het reinigen van je tanden en tandvlees om ziekte te voorkomen. Hoewel veel mensen zich ervan bewust zijn dat regelmatige mondreiniging helpt om tandvleesaandoeningen te voorkomen, realiseren ze zich misschien niet hoeveel andere voordelen deze procedure ook heeft. Profylaxe die goed wordt uitgevoerd door een tandarts van Tandarts Rotterdam is een geweldige manier om je mond gezond en schoon te houden. Het kan tandbederf en een slechte adem helpen voorkomen, een wittere glimlach behouden en het risico op ziekten zoals parodontitis verminderen. Profylaxe kan ook verschillende ziekten eerder detecteren, wat betere behandelresultaten mogelijk maakt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Voorkomt tandplak

Plak is de belangrijkste oorzaak van tandbederf. Het is een soort plakkerige film van bacteriën die kan worden verwijderd met een tandenborstel en flosdraad, of door je tandarts. Er vormt zich elke dag tandplak op je tanden, dus het is belangrijk om deze regelmatig te verwijderen. Als het niet wordt verwijderd, zal tandplak zich ophopen en na verloop van tijd het glazuur van je tanden beschadigen, wat kan leiden tot gaatjes. Als je last hebt van gingivitis of tandvleesontsteking, kan regelmatige tandheelkundige controle bij iemand van Tandarts Amsterdam verdere complicaties zoals parodontitis helpen voorkomen. Je tandarts kan je ook aanraden om thuis een antibacteriële mondspoeling te gebruiken voor extra bescherming tegen de vorming van tandplak. Het is echter nog steeds belangrijk om goede mondhygiëne-gewoonten aan te nemen, zoals tweemaal per dag poetsen met fluoridetandpasta en eenmaal per dag flossen.

Houdt je tanden gezond en sterk

Orale profylaxe houdt je tanden gezond en sterk door de opbouw van tandplak en tandsteen te verwijderen die gaatjes, tandvleesaandoeningen en andere gebitsproblemen kan veroorzaken. Als je een medische aandoening hebt die een droge mond of moeite met het produceren van speeksel veroorzaakt, kan je tandarts profylaxe aanbevelen om tandbederf of tandvleesaandoeningen te voorkomen. Orale profylaxe voorkomt een slechte adem door ongezonde bacteriën uit je mond te verwijderen.

Voorkomt slechte adem

Orale profylaxe is een procedure die bacteriën uit de mond verwijdert en een slechte adem voorkomt. Een slechte adem kan worden veroorzaakt door bacteriën in de mond, wat betekent dat orale profylaxe dit helpt voorkomen. Orale profylaxe is een van de beste manieren om je tanden, tandvlees en tong gezond te houden.

Helpt een wittere glimlach te behouden

Een van deze voordelen is dat het je helpt om een ​​wittere glimlach te behouden. De opbouw van tandplak op je tanden kan na verloop van tijd vlekken veroorzaken die kunnen leiden tot een vergeling van zowel je tandglazuur als je tandvlees.

Terug naar Gezondheid