Het aanbod aan parfums voor mannen wordt steeds groter. Veel mannen zien dan ook door de bomen het bos niet meer. Daarom helpt Man-magazine een handje bij het uitkiezen van de juiste parfum. Zo hoef je nooit meer onvoorbereid een parfumwinkel binnen te stappen! Om te beginnen moet je beseffen dat een parfum heel wat anders is dan een deodorant. Een deodorant is namelijk gemaakt om geuren te verdoezelen en zweten tegen te gaan. Parfum is juist ontwikkeld om een geur af te geven.

Een parfum is voorzien van één of meerdere geurstoffen. Deze geur komt vrij in verschillende geurstadia. Het heeft dus absoluut geen zin om aan het flesje te ruiken, want dan ruik je de kern van de geur niet. Bij de meeste parfumeriewinkels zijn er speciale geurstrips aanwezig waar je het parfum op kunt spuiten. Laat het even tien minuten inwerken en ruik dan aan de strip. Als er geen geurstrips aanwezig zijn, spuit dan wat parfum op je pols om de geur te ontdekken. Ruik er niet te snel aan, want in de eerste minuten ruik je voornamelijk de verdampende alcohol.

Van parfums worden veel flesjes nagemaakt. Deze flesjes moet je absoluut niet kopen. De geuren van deze parfums komen vaak nog niet eens in de buurt van de originele geuren. Koop dan liever kleine flesjes van de originele parfums. Heel veel hoef je er toch niet van te gebruiken, dus ook met een klein flesje kun je redelijk lang doen. 

Als je eenmaal je parfum gekocht hebt moet je deze natuurlijk nog opdoen. Veel mannen doen parfum op alsof het aftershave is. Er zijn echter veel meer plekken waar parfum gebruikt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan je polsen, achter je oren of je borst. Vermijd wel dat je gaat sproeien met parfum alsof het deodorant is. Je krijgt dan een geur om je heen die je op 100 meter afstand al kunt ruiken. Let ook op dat je na het opdoen van het parfum niet over je huid wrijft, dit kan gaan irriteren. 

Als je je favoriete geur gevonden hebt hoef je niet meer elke keer naar die parfumwinkel waar je bijna geen adem kunt halen door de zware lucht die er hangt. Het meeste mannenparfum is namelijk ook gewoon online verkrijgbaar. Bijvoorbeeld op onlineparfumerieshop.nl, waar je altijd een aantal leuke aanbiedingen voor een heerlijke geur kunt vinden.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

NOTFOUND

Terug naar Stijl