Paragliden - De beste plekken in Europa

Er zijn talloze manieren om Europa te verkennen, maar er is er geen één zo adembenemend avontuurlijk als paragliden. Het beeld van een adelaar, die de thermiek opzoekt, heeft in vele van ons de wens doen ontstaan om ons bij hem in de lucht te voegen. Met paragliden kan die wens werkelijkheid worden.

Er is iets onbeschrijfelijks aan de ervaring van uit de lucht naar beneden te kijken, het landschap in miniatuur te zien, terwijl je zachtjes met de wind meezeilt. Het is een gevoel van vrijheid en ontzag, de perfecte combinatie van spanning en rust.

Europa, met zijn diverse landschappen en geografie, is een van de beste plekken ter wereld om te paragliden. We hebben daarom enkele van de beste paraglide locaties in Europa voor je op een rij gezet:

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1. Interlaken, Zwitserland

Niets staat gelijk aan de schoonheid van de Alpen vanuit de hemel. Interlaken biedt de meest pittoreske scenario's om vanuit de lucht te bewonderen: besneeuwde bergtoppen, kristalheldere meren en groene valleien. Probeer niet te veel weggeblazen te worden, letterlijk dan.

2. Oludeniz, Turkije

Algemeen beschouwd als een van de beste plekken ter wereld voor paragliden, biedt Oludeniz een adembenemend uitzicht op de paradijselijke Blauwe Lagune en de bergen. Hoogtevrees is hier niet toegestaan!

3. Annecy, Frankrijk

Met prachtige landschappen van het meer van Annecy en de omliggende bergen, begrijp je snel waarom ze deze plek "het Venetië van de Alpen" noemen. Je zou bijna vergeten dat je aan het rondzweven bent.

4. São Miguel, Azoren, Portugal

Een archipel in de Atlantische Oceaan met vulkanische landschappen, groene glooiende heuvels en azuurblauwe wateren. Pure waanzin, nog waanzinniger als je door de lucht zweeft.

5. Castelluccio, Italië

Alleen al het eten is een goede reden om naar Italië te gaan. Maar stel je voor dat je geniet van bolognese pasta NA dat je boven het grootste hoogland van Italië hebt gezweefd.

6. Tenerife, Spanje

Het grootste van de Canarische Eilanden biedt vanuit de lucht waanzinnige vergezichten. En de zeewind is dan weer uitstekend geschikt om je para... nou ja, 'glij' vaardigheden op punt te stellen.

7. Isle of Skye, Schotland

Als je genoeg hebt van het zien van weilanden met schapen, waarom dan niet op een opwindende manier de hooglanden verkennen? Vooral de Old Man of Storr is een uitzicht dat je niet snel zal vergeten.

Goed, nu je je locatie hebt gekozen, zorg je voor de perfecte paragliding-ervaring door veilig te blijven. Bereid je voor op weersveranderingen, zorg dat je de nodige uitrusting hebt en volg altijd de instructies van je gids. Propere onderbroek inbegrepen.

Paragliden geeft ons stervelingen de kans om te vliegen, om de wereld vanuit een ander perspectief te zien. Het maakt niet uit op welke locatie je landschap geniet, de ervaring blijft fenomenaal. Dus, doe je parachute aan en spreid je... euh... vleugels. Ga de uitdaging aan, je zult versteld staan van wat je te wachten staat!

Terug naar Sport