Meer energie besparen in huis? 5x goede tips!

Ben jij die hoge energierekening elke keer nu echt zat? Dan is het tijd om eraan te werken om energie te besparen in huis. Meer energie besparen in huis is vaak goed mogelijk en betekent niet meteen dat je meer ongemak ervaart thuis. Door slechts een aantal dingen anders aan te pakken kun je al best veel energie besparen en dit hoeft je bovendien echt niet onnodig veel geld te kosten. Waar je allemaal aan kunt denken als je graag energie wilt besparen in huis? Wij zetten hieronder vijf handige tips op een rij!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Woning beter isoleren

Hiermee is vaak veel te behalen als je graag energie wilt besparen: het beter isoleren van je woning. Goede isolatie zorgt er namelijk voor dat je huis voor een langere tijd warm blijft, wat ervoor kan zorgen dat je sneller energie bespaart. Waar je aan kunt denken als je jouw woning beter wilt isoleren? Bijvoorbeeld aan het dichtdoen van de gordijnen als het koud is buiten, het plaatsen van tochtstrippen bij deuren en kieren en het isoleren van je dak. 

Sluipverbruik voorkomen

Hoe je ook gemakkelijk energie kunt besparen thuis, is door sluipverbruik zo veel mogelijk te voorkomen. Sluipverbruik vindt al gauw plaats zonder dat je het doorhebt, maar het is goed om hier wat vaker op te letten. Je kunt sluipverbruik voorkomen door apparaten in huis niet op stand-by te laten staan maar door de stekkers eruit te halen. Een elektronisch apparaat kan namelijk nog veel energie gebruiken als deze gewoon op de stand-by modus staat. En dat is natuurlijk hartstikke zonde, want je maakt er dan niet eens gebruik van. 

Gebruik ledverlichting

Heb je nog geen ledverlichting in huis, maar gebruik je nog gloeilampen of halogeenlampen? Dan kan het zeker goed zijn om over te stappen op ledverlichting. Je kunt hier namelijk veel voordeel mee behalen. Je moet hier dan wel even voor investeren in ledverlichting, maar dit kun je ook zeker weer terugverdienen. Een ledlamp is veel zuiniger dan een gloeilamp of halogeenlamp. Daarbij komt dat ledverlichting veel langer meegaat, waardoor het ook nog eens duurzaam is. Op zoek naar goede ledverlichting? De LEDs van lampdirect zijn dan zeker de moeite waard om te bekijken.

Doe vaker het licht uit

Merk je dat bij jou in huis best vaak onnodig het licht aanstaat? Dat is natuurlijk nergens voor nodig, want dit kost alleen maar energie. Om meer energie te besparen, is het dus goed om hierop te letten. Doe vaker de lampen uit in kamers waar je op dat moment niet bent. Het kost weinig moeite, maar kan je daarentegen wel flink wat energie besparen. 

Zuinig douchen

Je weet ongetwijfeld wel dat je veel energie verbruikt met douchen. Als je jouw hoge energierekening zat bent en hier graag wat aan wilt doen, kun je er daarom voor kiezen om zuiniger te douchen. Dit kun je doen door iedere dag wat korter te douchen. Per jaar kan je dit al enorm veel energie en dus geld schelen, dus het is zeker de moeite waard om te proberen. 

Dezer tips kunnen je erbij helpen om meer energie te besparen thuis. Energiezuiniger wonen is niet alleen maar goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! 


  
Terug naar Huis & tuin