Ga je op trektocht? Deze uitrusting moet je hebben!

Trekken is een geweldige manier om in vorm te komen en van de natuur te genieten, maar het is ook een zeer veeleisende activiteit. Je moet voorbereid zijn op het ergste geval, vooral als je alleen op trektocht gaat. Je moet alle uitrusting en uitrusting bij je hebben, zodat je kunt overleven als er iets ergs gebeurt. Dit betekent dat je alle essentiële uitrustingen zoals een klimgordel altijd bij je hebt, en ze ook op de juiste manier kunt gebruiken wanneer dat nodig is.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Klimgordel

Als het om veiligheid en comfort gaat, is je harnas het belangrijkste stuk uitrusting. Het is ook het enige apparaat dat je niet achter kunt laten. Een goed klimharnas zoals dat je in een klimwinkel kunt krijgen, moet een rugsteun hebben die over je schouderbladen en rond je middel valt. Dit om uitglijden tijdens steile beklimmingen of abseilen te voorkomen. Deze functie is vooral belangrijk als je een zware rugzak draagt ​​of omvangrijke kleding draagt. De heupriem moet gewatteerd zijn voor maximaal comfort en voorzien zijn van verstelbare beenlussen zodat hij goed om je benen past zonder te strak of te los te zitten.

Trekkingtas

Een trekkingtas is een van de belangrijkste uitrustingen voor elke man die trekt. Het moet groot genoeg zijn voor al je spullen, lichtgewicht en waterdicht, een heupband, borstband en schouderband hebben. De beste manier om ervoor te zorgen dat je de juiste tas hebt, is door een test wandeling te maken met al je spullen erin voordat je hem koopt.

Waterdichte jas

Een waterdichte jas is essentieel voor elke trekker. Het houdt je warm en droog als het weer guur wordt, en het kan bij elk weertype worden gedragen. Een waterdichte jas met capuchon doet ook dienst als regenjas en als windjack als het niet regent.

Waterdichte trekkingschoenen

Het is jammer als je geen waterdichte trekkingschoenen hebt. Deze uitrusting is erg belangrijk omdat het je voeten droog en comfortabel houdt. Bovendien is de prijs van waterdichte trekkingschoenen helemaal niet duur. Er zijn veel stijlen en kleuren op de markt, dus je kunt er een kiezen die het beste bij je kleding smaak past. Het is ook goed te gebruiken voor andere activiteiten zoals wandelen, kamperen, klimmen en meer.

Terug naar Sport