De mannenhuid verzorgen: skincare voor beginners (maar gevorderden mogen ook meekijken)

Je hebt het nauwelijks door, maar elke dag heeft je huid heel wat verduren. Sporten, zweten, douchen, door de zon lopen of juist de kou of smog – al die dingen trekken een wissel op je huid. Je huid is jouw beschermlaag, die door al die invloeden vet kan worden of juist droog. De onzuiverheden hopen op en veroorzaken plekjes of pukkels. Weg frisse uitstraling.

Gelukkig kun je hier heel goed wat aan doen. De sleutel tot een goede huidverzorging is een goede basisroutine, die je ’s ochtends en ’s avonds toepast. Volg deze stappen en je komt elke ochtend weer fris voor de dag. Het fijnste is als je de producten van één verzorgingslijn kunt gebruiken, zoals bijvoorbeeld The Ordinary bij Douglas. Alle producten zijn dan op elkaar afgestemd.

Uw advertentie hier?

Stap 1: reinig je gezicht

Elke dag hopen vuil en vet zich op in de poriën van je gezicht. Met een cleanser verwijder je onzuiverheden en wordt je huid weer schoon. Hierdoor zullen andere producten ook beter je huid kunnen verzorgen. De cleanser gebruik je dus altijd vóór andere huidproducten. Zoek er eentje die goed past bij je huidtype. Er zijn cleansers voor de vette, normale en droge huid.

Stap 2: dode huidcellen verwijderen

Exfoliëren van de huid (oftewel het verwijderen van dode huidcellen) is niet elke dag nodig. Eén of twee keer per week is prima. Je kunt scrubben, maar voor de gevoelige gezichtshuid kan het prettiger zijn om een peeling te gebruiken. Die bevatgeen schurende deeltjes, maar verwijderen dode huidcellen met werkzame stoffen zoals fruitzuur.

Een scrub of peeling gebruik je ’s avonds. Let erop dat je geen wondjes hebt. Heb je je gesneden bij het scheren, dan sla je dus even over. Masseer zachtjes de scrub of peeling over de huid en wrijf niet te hard. Even afspoelen en klaar.

Stap 3: hydrateren

Je gezicht blijft fris en schoon achter na de eerste twee stappen. Nu is het zaak om wat bescherming toe te voegen. Dat zorgt ervoor dat de huid minder vocht verliest en dus goed gehydrateerd blijft. Hiervoor gebruik je een moisturizer of dagcrème in de ochtend. Kies er gerust eentje met UV-filter (SPF) tegen de invloed van zonlicht (ja, ook in Nederland). Op echt zonnige dagen en als je veel buiten bent voeg je natuurlijk een sterkere zonnecrème toe.  

In de avond gebruik je een nachtcrème om de huid te ondersteunen bij het nachtelijk herstel. Vertoont je huid de eerste lijntjes, dan kun je kiezen om een anti-aging crème toe te passen die de celvernieuwing ondersteunt. Er zijn ook anti-aging serums met vitaminen en verstevigend hyaluronzuur, die je toepast voor je je dagcrème gebruikt.

Kies wat past bij jou

Breid je routine gerust uit met enkele andere producten. ’s Ochtends kun je bijvoorbeeld wallen of kringen onder de ogen wegwerken met speciale producten. Een baard blijft lekker zacht en soepel met een lekker ruikende baardolie. Kies bovendien altijd wat bij jou en jouw huidtype past voor het beste resultaat. Ook voor mannen is er een enorm scala aan verzorgingsproducten te verkrijgen.

Terug naar Gezondheid
Uw advertentie hier?
Uw advertentie hier?