De leukste trainingsmaterialen voor een voetbaltraining

Als voetbaltrainer zoek je altijd naar manieren om je trainingen zo uitdagend en leuk mogelijk te maken voor je spelers. Goede trainingsmaterialen zijn daarbij onmisbaar. Maar welke materialen zijn nu écht leuk om mee te werken? In deze blog zet ik de allerleukste trainingsmaterialen van soccerconcepts.nl voor je op een rijtje. Of je nu bij een voetbalclub traint, of gewoon lekker in de achtertuin voetbalt, deze materialen zorgen gegarandeerd voor een flinke dosis plezier en uitdaging tijdens de training.

Bol AlgemeenBol Algemeen

1. Pionnen

Pionnen zijn eigenlijk onmisbaar bij elke voetbaltraining. Op een onbewegend veld is het lastig om een uitdagende training op te zetten. Door het plaatsen van pionnen kun je verschillende oefeningen uitzetten, bijvoorbeeld een dribbeloefening of een partijspel in een klein veld. Pionnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en vormen. Je kunt er dus altijd wel een leuke, uitdagende training mee samenstellen.

2. Coördinatie ladder

De coördinatie ladder is een geweldig hulpmiddel om snelheid, coördinatie en behendigheid te trainen. Je kunt er veel verschillende oefeningen mee doen, bijvoorbeeld het springen van vak naar vak, het lopen van een zigzag parcours, of het kruisen van de benen bij het lopen door de ladder. Het is een leuke manier om spelers zowel fysiek als mentaal uit te dagen.

3. Speedladder

De speedladder lijkt een beetje op de coördinatie ladder, maar is een stuk langer. Het is een geweldig hulpmiddel om de snelheid en coördinatie van spelers te trainen. Een leuke oefening is bijvoorbeeld het snel achter elkaar lopen van vak naar vak, en dan weer terug. Door steeds sneller te lopen, worden spelers gestimuleerd om hun eigen grenzen op te zoeken.

4. Rebounders

Met een rebounder kun je goed trainen op balcontrole. Je speelt de bal tegen de rebounder, die de bal vervolgens weer terug kaatst. Dit is een leuke oefening die spelers zowel technisch als tactisch uitdaagt. Er zijn verschillende rebounders te koop voor verschillende doeleinden.

5. Loopladders

Een andere manier om coördinatie, snelheid en behendigheid te trainen is met loopladders. Dit zijn ladders die plat op de grond liggen en waar doorheen gelopen kan worden. Denk aan oefeningen als het aanraken van ieder vakje met één voet, of het lopen van een parcours met de voeten in de loopladder. Ook dit is een leuke, uitdagende manier om je spelers te trainen.

Door af te wisselen met verschillende trainingsmaterialen maak je je voetbaltraining niet alleen leuker, maar ook uitdagender. Zo train je niet alleen de techniek en tactiek van je spelers, maar ook hun coördinatie, snelheid en behendigheid. Of je nu een professional bent of alleen voor de lol voetbalt: deze materialen zijn een aanrader voor elke voetbaltraining!
 

Terug naar Sport