Automatisering van incassotrajecten: bespaar tijd en geld

Traditionele incassotrajecten via een incassobureau kunnen veel tijd in beslag nemen en kunnen daarnaast behoorlijk in de papieren lopen. Online incassotrajecten, die veelal volledig zijn geautomatiseerd, worden dan ook steeds populairder. Neem bijvoorbeeld https://www.onlineincasso.nl/. Via dit platform kun je snel en gemakkelijk openstaande vorderingen innen via een geautomatiseerd incassotraject. De automatisering van incassotrajecten levert een grote besparing op. Zowel in geld als in tijd. In deze blog willen we hier wat dieper op ingaan. Lees daarom snel verder!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hoe werkt het automatiseren van incassotrajecten?

Bij de automatisering van incassotrajecten wordt het innen van openstaande vorderingen geautomatiseerd met behulp van software. Binnen deze software wordt het incassotraject van A tot Z beheerd. Zo zullen er bijvoorbeeld automatisch betalingsherinneringen naar de debiteur of schuldenaar worden gestuurd. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om met één druk op de knop een advocaat of deurwaarder in te schakelen. Geautomatiseerde online incassotrajecten winnen aan populariteit. En dat is natuurlijk niet zomaar.

Wat zijn de voordelen van geautomatiseerde incassotrajecten?

Het automatiseren van incassotrajecten brengt enkele belangrijke voordelen met zich mee. Zo vermindert het onder meer de administratieve lasten. Het gehele proces wordt binnen de online incasso software beheerd en alle informatie is ook binnen dit platform terug te vinden. Ook wordt er een hoop tijd en geld bespaard dankzij de automatisering. Omdat een geautomatiseerd online incassotraject sneller doorlopen wordt dan een traditioneel incassotraject bij een fysiek incassobureau, worden openstaande vorderingen over het algemeen sneller geïnd. Dit verbetert de cashflow. Daarnaast leidt het tot een verhoogde efficiëntie omdat het sneller is dan handmatig werken en de kans op (menselijke) fouten drastisch verkleint.

Welke functies bieden online incassotrajecten?

Afhankelijk van het platform of het incasso-softwarepakket waarmee je de online incasso regelt, biedt dit platform of softwarepakket verschillende functies, zoals:

  • Automatische betalingsherinneringen. Deze worden op het juiste moment en geheel geautomatiseerd naar de debiteur verstuurd. Zo wordt de schuldenaar op een nette, maar toch ook duidelijke manier herinnert aan de openstaande facturen.
  • Realtime inzicht in de status van je zaak. Zo weet je precies hoe het er met de vordering voorstaat en welke vervolgstappen er ondernomen zullen worden. Daarnaast kun je zelf het incassotraject beheren per zaak. Jij hebt de regie in handen.
  • Integratie met boekhoudsystemen. Dit maakt het uploaden van facturen nog eenvoudiger en zorgt ervoor dat het incassoproces sneller doorlopen kan worden en jij dus ook sneller het geld op de rekening hebt staan.
Terug naar Geld & carriere