Assieraden voor heren

Wanneer er een dierbare komt te overlijden is dit een verdrietige en trieste situatie. Het kwijt raken van een dierbare zorgt voor veel emotie en de rouwperiode is erg zwaar. Het is een moeilijke periode waarbij de een het sneller een plek kan geven dan de ander. In deze moeilijke periode komt er voor de nabestaande ook veel geregel bij kijken. Het regelen van de uitvaart bijvoorbeeld, maar ook het opruimen van spullen en het eventueel leeghalen van de woning. Dit soort taken zorgen vaak (weer) voor emoties en toch kan het ook helpen bij de verwerking van het verdriet. Vaak is het fijn om dit met meerdere personen te doen, zodat je je emoties kunt delen, dat helpt bij de verwerking. Toch vinden sommigen het juist fijn om dit alleen te doen. Het is maar net waar jij je als persoon het fijnst bij voelt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Een assieraad voor de verwerking van het verlies van een dierbare of geliefde

Het as van een overleden dierbare of geliefde kun je bewaren in een speciale urn. Een urn is een soort pot of vaas waar het as in gedaan kan worden. Deze urn zet je vervolgens op een gewenste plek, zoals een kast of een vensterbank. Ook kan een urn begraven worden, op een ander graf geplaatst worden óf in een speciale muur bij een begraafplaats. Kies hierbij vooral waar je je zelf het fijnst bij voelt. De een vindt het fijn om het as dichtbij te hebben, dus een urn in huis. Terwijl de ander het juist fijn vindt om een plek te hebben om naar toe te gaan, zoals een begraafplaats.

Naast dat je het as in een sierurn kunt bewaren, kun je ook een kleine hoeveelheid in een sieraad bewaren. Omdat een sieraad natuurlijk klein is, past daar niet veel as in. Het gaat dus om een symbolische hoeveelheid. Met een ashanger om je hals heb je het as van de overleden dierbare altijd dichtbij je, wat voor een fijn gevoel kan zorgen. Ashangers worden ook vaak gebruikt om te verdelen in de familie. Zo kan het as van een overleden persoon onder meerdere ashangers worden verdeeld zodat iedereen een deel bij zich kan dragen. Natuurlijk hoef je het sieraad niet dagelijks te dragen. Sommigen hangen het sieraad op, op een mooie plek in huis, de ander draagt het vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week.

Ashangers voor mannen

Hoewel sieraden vaak geassocieerd worden met vrouwen, zijn assieraden er zeker niet alleen voor vrouwen. Ook mannen kunnen een assieraad dragen. Er zijn zelfs verschillende modellen die voor mannen populairder zijn dan voor vrouwen. De bekende asbuis bijvoorbeeld. Dit is een klein cilindertje waar je het as van je overleden dierbare in kunt bewaren. Ook de vorm van een kogel, een kruis, een vierkant staafje, een voetbal of een bokshandschoen zijn modellen die vaak bij heren populairder zijn dan bij vrouwen. Je vindt dit soort assieraden voor heren bij assieraden-shop.nl

Terug naar Stijl